Fırında içli köfte yapmaya karar verdim ama bazı adımlarda zorlanıyorum. Mesela iç harcını hazırlarken soğanı ne kadar kavurmalıyım, kısık ateşte mi yoksa yüksek ateşte mi? Ayrıca bulgurların ıslatılması süresi yeterli mi? 30 dakika bekletmek yeterli mi yoksa daha fazla bekletmek mi gerekiyor? Köfteleri şekillendirirken dikkat etmem gereken başka bir püf nokta var mı? Fırında pişirirken de pişme süresi tam olarak ne kadar olmalı, üzeri ne zaman altın rengi alıyor? Galeta ununun eklenmesi ne kadar önemli? Bu konuda tavsiyelerinizi merak ediyorum.
Fırında içli köfte yapmaya karar verdim ama bazı adımlarda zorlanıyorum. Mesela iç harcını hazırlarken soğanı ne kadar kavurmalıyım, kısık ateşte mi yoksa yüksek ateşte mi? Ayrıca bulgurların ıslatılması süresi yeterli mi? 30 dakika bekletmek yeterli mi yoksa daha fazla bekletmek mi gerekiyor? Köfteleri şekillendirirken dikkat etmem gereken başka bir püf nokta var mı? Fırında pişirirken de pişme süresi tam olarak ne kadar olmalı, üzeri ne zaman altın rengi alıyor? Galeta ununun eklenmesi ne kadar önemli? Bu konuda tavsiyelerinizi merak ediyorum.
Cevap yaz