Pirinçli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Pirinçli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Sulu Köfte

Pirinçli sulu köfte, Türkiye'nin hemen her yöresinde farklı isimler verilerek hazırlanan, nefis lezzette ve besleyici bir yemektir. Aslında pirinçli sulu köfte hem çorba hem de yemek olarak tüketilebilir. Hazırlanışı oldukça basit olan bu yemek, hem çok lezzetli hem de doyurucu özellikleriyle bilinir. Genellikle her evde pirinçli sulu köfte yapılır, ancak çoğunlukla bulgur ile yapılan sulu köfte daha sık tercih edilir. Akşam yemeklerinde ya da özel misafirlerinize bu muhteşem lezzetteki pirinçli sulu köfteyi hazırlayarak ikram edebilirsiniz. İçinde kullanılan kırmızı et, protein açısından zengin bir besin kaynağıdır. Ayrıca pirinç nişasta bakımından zengin olduğu için besin değeri oldukça yüksek bir yemektir. Sağlık açısından yararlı olmasından dolayı mutlaka tüketilmesi gereken bir yemektir. Eğer sulu köfteyi pirinç ilave ederek hiç denemediyseniz, mutlaka denemelisiniz.

Pirinçli Sulu Köfte İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç (1 saat kadar sıcak suda bekletilmelidir)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 150 gram dana kıyma
  • 1 adet büyük boy patates ve havuç (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 su bardağı su
  • 1 tutam maydanoz
  • Yeterli miktar tuz
  • Karabiber

Pirinçli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

İlk önce geniş bir yoğurma kabının içerisine kıymayı alalım. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde ince doğrayalım. Maydanozu da incecik kıyalım. Kıymanın içine kuru soğanı, ıslanan pirinci, maydanozu, tuzu ve karabiberi ilave ederek yoğuralım. Köfte hazır kıvama geldikten sonra küçük parçalar alarak minik köfteler hazırlayalım. Tepsinin içine az miktarda un serpelim ve hazırladığımız köfteleri içine atalım. Bu unlama işlemi köftelerin birbirine yapışmasını engeller.

Ocağın altını yakalım ve tencereyi üzerine koyduktan sonra sıvı yağı ısıtalım. Daha sonra domates salçasını ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Kavurma işleminden sonra suyunu ilave edip kaynaması için bekleyelim. Hazırladığımız salçalı su kaynadıktan sonra minik köfteleri içine ilave edip pişirmeye bırakalım. Eğer isterseniz patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayarak sulu köftenin içine ilave edebilirsiniz. Sulu köfteyi yaklaşık olarak 25 ile 30 dakika arasında orta ateşte pişirelim. Köftenin tuzu az ise kendi damak zevkinize göre tuz ilave yapabilirsiniz. Pirinçli sulu köfte piştikten sonra sıcak olarak servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İçli Köfte Kaç Kalori?

İçli Köfte Kaç Kalori?

Izgara Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sini Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sini Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Islama Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Islama Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Dalyan Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Dalyan Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfte Kaç Kalori?

Köfte Kaç Kalori?

Güncel

Dondurulmuş İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri