Etsiz İçli Köfte Tarifi Etsiz içli köfte, özellikle içli köfteyi sevip aynı zamanda et sevmeyen kişiler için son derece lezzetli bir alternatiftir ve yapımı da oldukça kolaydır. Etsiz içli köfte yapacaksanız, kıyma yerine lezzet vermek için farklı karışımlardan iç hazırlayabilirsiniz. Bu tarifte, iç harcı için nohut, ceviz ve kuru soğan tercih edilmiştir. Ancak, kuru soğan ve ıspanak gibi malzemelerle de deneyebilirsiniz. Ispanakla hazırlanan etsiz içli köfte tarifi de oldukça lezzetli olmaktadır. Şimdi bu nefis içli köftenin tarifine geçelim. Etsiz İçli Köfte İçin Malzemeler İç Harcının Malzemeleri
Dış Hamurunun Malzemeleri
Etsiz İçli Köfte Nasıl Yapılır? Bir önceki gün akşam nohudu ıslatın ve sabah kalktığınızda nohudu 30 dakika haşlayın. Nohut soğuyunca kabuklarını çıkarın. İki adet soğanı ince ince kıyın ve tuz ilave ederek yıkayın ve süzün. Soğanın iyice süzülmüş olması, iç harcın kıvamını bozmayacaktır. Şimdi iç harcı için belirtilen tüm malzemeleri derin bir kap içerisinde karıştırın. Karışım içerisinde tahin ve limon suyu olduğu için biraz katı bir kıvamda olacaktır. Etsiz İçli Köftenin Hamurunu Hazırlama Kırılmış buğday ve ince bulguru bir kaba alın ve üzerine tarifte verilen baharatları ilave edin. Karışımı iki su bardağı soğuk su ile ıslatın ve yoğurmaya başlayın. Yoğurdukça suyu çekecektir. Suyunu çektikçe bir bardak daha su ilave edebilirsiniz. Et makinanız varsa, hamuru iki defa çekmek daha iyi sonuç verecektir. Hamur kıvamına geldikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve başparmağınızla içini oyun. Oydukça kalınlığı incelmelidir, ancak ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır. Ardından hazırladığınız iç malzemesinden bir kaşık koyun ve üst kısmındaki açıklığı hamuru büzüştürerek kapatın. Tüm malzemeleri bu şekilde hazırladıktan sonra haşlama işlemine geçebilirsiniz. Etsiz İçli Köfteleri Pişirmek Büyük bir tencere içerisine 1,5 litre su koyun ve yeterince tuz ilave edin. Kaynamaya başladığında yarım limonun suyunu sıkın ve ardından köfteleri tek tek suyun içerisine bırakın. Tencereyi çok sayıda köfte ile doldurmayın, biraz seyrek olsun. Attığınız köfteler tencerenin dibine çökecektir. Bir müddet kaynadıktan sonra pişen köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayacaktır. Yüzeye çıkan köfteler pişmiş demektir. Bir kevgirle köfteleri çıkarabilirsiniz. İçli köftelerinizin hepsi piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler
|