Püreli Köfte Giriş Püreli köfte, kızarmış nar gibi görünümüyle oldukça etkileyici ve lezzeti bakımından da favori olan yemek türlerindendir. Sulu yemek yapan hemen hemen her lokantada büyük bir tepside görebileceğiniz bu yemek için kullanacağınız kıymanın özellikle yeni çekilmiş ve sinir ile yağları alınmış yumuşak kıyma olması gerekmektedir. Şimdi bu lezzetli tarifin yapım aşamalarından bahsedelim; Malzemeler Püreli Köfte Malzemeleri
Köftesi İçin
Patates Püresi İçin
Yapım Aşamaları Köftenin Hazırlanması Derin bir yoğurma kabında köftemizi hazırlamak için soğan, sarımsak, kıyma, ekmek içi, yumurta, karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuzu ilave ederek iyice harmanlayarak yoğuralım. Hazırlanmış olan kıymayı bir müddet dinlendirdikten sonra köfte olarak hazırlayalım. Yuvarlak büyük şekilde yaptığınız köfteleri fırında üzerleri kızarana kadar önceden ısıtılmış fırına verelim. 190 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişen köfteler soğumadan diğer yandan patates püresini hazırlayalım. Patates Püresinin Hazırlanması Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyalım ve derin bir kapta iyice ezelim. Üzerine sırasıyla süt, tuz, tereyağı, kaşar peynirini ilave edelim ve iyice harmanlayalım. Köftelerin iç kısımlarını bir kaşık ile iyice yassılaştırarak patates püresi ile dolduralım. Son Dokunuş ve Fırınlama Diğer yandan ayrı bir kapta salçayı, sıcak su ile ezelim ve köftelerin olduğu tepsiye dökelim. Son olarak köftelerin her yerini kaplayacak şekilde üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpiştirelim ve fırına verelim. Kaşar peynirler eriyip iyice kızarana kadar fırında pişen patates püreli köftelerimizi çıkarabiliriz. Afiyet Olsun. |