Haşlanmış İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Haşlanmış İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli köfte, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle doğu illerinde yaygın olarak yapılan içli köfte, çoğunlukla kızartılarak servis edilir. Ancak içli köfte, haşlanarak da tüketilebilir. Yapımı biraz zahmetli olmasına rağmen, bu mükemmel tat, emeklerinize değecektir. Haşlanmış içli köfteyi akşam yemeklerinde ikram edebilirsiniz. Ayrıca özel misafirlerinize bu nefis lezzetteki haşlanmış içli köfteyi sunabilirsiniz. Herkesin damak zevkine hitap eden haşlanmış içli köfte, vazgeçilmez bir lezzet haline gelmiştir. Genellikle içli köfteyi dışarıda tüketirken, bazı becerikli hanımlar kendi el lezzetlerini katarak müthiş lezzette haşlanmış içli köfte hazırlamaktadır. Haşlanmış içli köfte, kızartılan içli köfteye oranla daha düşük kalori oranına sahiptir. Ayrıca bulgur, irmik ve kıyma üçlüsüyle yapılan bu lezzetli içli köfte, oldukça yüksek besin değerine sahiptir.

Haşlanmış İçli Köfte Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su

İç Malzemesi İçin

  • 500 gram dana kıyma
  • 3-4 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İsteğe bağlı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ

Haşlanmış İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce kuru soğanı yemeklik olacak şekilde incecik doğrayalım. Geniş bir tavanın içerisine sıvı yağı ilave edelim. Yağ ısındıktan sonra doğranmış kuru soğanı ekleyerek kavuralım. Ardından kıymayı ilave edelim ve kıyma suyunu çekinceye kadar kavurma işlemine devam edelim. Kıyma suyunu çektikten sonra içine karabiberi, kırmızı pul biberi, kimyonu ve tuzunu ilave edip karıştıralım. Maydanozu incecik kıydıktan sonra kıymalı harcın içerisine ekleyerek karıştıralım. Daha sonra iç malzemenin soğuması için kenara kaldıralım.

Büyük bir tepsinin içine ince bulguru, tuzu ve irmiği koyarak karıştıralım. Ardından içine yumurtaları kıralım ve ılık suyu azar azar ekleyerek güzelce yoğuralım. Kulak memesi kıvamını aldıktan sonra tepsinin üzerini kapatalım ve şişmesi için bekleyelim. Ardından bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde olacak şekilde parçalar alalım ve tepsiye dizdikten sonra üstünü yeniden nemli bir bezle kapatalım.

Daha sonra elimizi ıslatalım ve baş parmağımız ile avuç içine bastırıp döndürerek içini açalım. İçine hazırladığımız kıymalı harçtan doldurduktan sonra bastırarak ağzını sıkıca kapatalım. Bütün köfteleri aynı şekilde hazırladıktan sonra tepsiye dizelim. Bu arada büyük bir tencerenin içerisine sıcak suyu koyalım ve ocağın altını açalım. Su kaynayınca içine tuzunu ilave edelim. Hazırladığınız içli köftelerden 8-10 tanesini delikli kepçe yardımı ile yavaş bir şekilde kaynayan suyun içine koyalım. İçli köfteler piştikten sonra suyun üzerine çıkacak, bu şekilde 1-2 dakika daha haşlandıktan sonra tabağın içine alalım. Eğer içli köfteyi kızarmış olarak seviyorsanız, önce çırpılmış yumurtaya batırın ve ardından bol yağın içinde kızartabilirsiniz. Hazırlanan içli köfteleri servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Haşlanmış İçli Köfte Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ekşili Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fellah Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Fellah Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri