Kabak Köftesi Kabak köftesi, sağlıklı ve hafif bir öğün seçeneği olarak bilinir. Genellikle yaz aylarında tercih edilen bu lezzet, kahvaltı sofralarında da farklılık yaratmak amacıyla sunulabilir. Kabak köftesi, birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir köfte çeşididir ve özellikle çocuklar tarafından da sevilir. Ekmek arası olarak da lezzetli dürümler hazırlanabilir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır, zaman almadan hazırlanabilen kabak köftesi, tadı ile de ayrıcalıklı bir lezzettir. Ülkemizde kabak yemekleri arasında en çok sevilen ve beğenilen çeşitler arasında kabak köftesi ilk sıralarda yer almaktadır. Öğünlerde farklı bir lezzet arayışı içindeyseniz, kabak köftesini mutlaka denemelisiniz. Kahvaltıda veya hafif bir yemek öğünü geçirmek istediğinizde, aile bireylerine kabak köftesi sunarak farklı bir deneyim yaşatabilirsiniz. Tam not alacağınızdan eminiz. İşte kabak köftesi tarifi: Kabak Köftesi İçin Gerekli Olan Malzemeler
Kabak Köftesi Nasıl Yapılır? Öncelikle kabakları alacalı bir şekilde soyup yıkayın. Bir kap içerisine rendeleyin. Sonra patatesi soyup iyice yıkayın. Patatesi de rendenin orta küçüklükteki bölümü ile rendeleyin. Rendelenmiş kabak ve patatesi karıştırarak suyunu sıkın. Kalan patates ve kabak ne çok kuru ne de çok sulu olmalı; orta sululukta kalmalı. Son olarak soğanı soyup ayrı bir kap içerisine rendeleyin. Soğanın suyunu sıktıktan sonra rendelenmiş kabak ve patatesi ilave edin. Sonrasında maydanozları yıkayıp ayıklayın. Rendelenen sebzelerin içerisine maydanozu ince ince doğrayın ve sebzeleri birbirine karıştırın. Karışımı yoğurmaya başlamadan önce unu ilave edin ve yumurtayı karışım içerisine kırın. Kırmızı pul biberi, kimyonu, naneyi ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun. Karışım bütünleşene kadar iyice yoğurduktan sonra karışımdan küçük parçalar kopararak yassı köfte şekilleri verin. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Artık teflon bir tava içerisine zeytinyağı koyarak köfteleri tek tek kızartabilirsiniz. Şekil verilmiş köfteler bitene kadar zeytinyağında kızartın ve tabaklara alın. Artık kabak köftesi hazır. Sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |