Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi

Kabak köftesi, sağlıklı ve hafif bir öğün seçeneği olarak bilinir. Genellikle yaz aylarında tercih edilen bu lezzet, kahvaltı sofralarında da farklılık yaratmak amacıyla sunulabilir. Kabak köftesi, birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir köfte çeşididir ve özellikle çocuklar tarafından da sevilir. Ekmek arası olarak da lezzetli dürümler hazırlanabilir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır, zaman almadan hazırlanabilen kabak köftesi, tadı ile de ayrıcalıklı bir lezzettir. Ülkemizde kabak yemekleri arasında en çok sevilen ve beğenilen çeşitler arasında kabak köftesi ilk sıralarda yer almaktadır.

Öğünlerde farklı bir lezzet arayışı içindeyseniz, kabak köftesini mutlaka denemelisiniz. Kahvaltıda veya hafif bir yemek öğünü geçirmek istediğinizde, aile bireylerine kabak köftesi sunarak farklı bir deneyim yaşatabilirsiniz. Tam not alacağınızdan eminiz. İşte kabak köftesi tarifi:

Kabak Köftesi İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 3 tane orta boy kabak
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam tuz
  • Köfteyi kızartmak için zeytinyağı

Kabak Köftesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabakları alacalı bir şekilde soyup yıkayın. Bir kap içerisine rendeleyin. Sonra patatesi soyup iyice yıkayın. Patatesi de rendenin orta küçüklükteki bölümü ile rendeleyin. Rendelenmiş kabak ve patatesi karıştırarak suyunu sıkın. Kalan patates ve kabak ne çok kuru ne de çok sulu olmalı; orta sululukta kalmalı. Son olarak soğanı soyup ayrı bir kap içerisine rendeleyin. Soğanın suyunu sıktıktan sonra rendelenmiş kabak ve patatesi ilave edin. Sonrasında maydanozları yıkayıp ayıklayın. Rendelenen sebzelerin içerisine maydanozu ince ince doğrayın ve sebzeleri birbirine karıştırın. Karışımı yoğurmaya başlamadan önce unu ilave edin ve yumurtayı karışım içerisine kırın. Kırmızı pul biberi, kimyonu, naneyi ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun. Karışım bütünleşene kadar iyice yoğurduktan sonra karışımdan küçük parçalar kopararak yassı köfte şekilleri verin. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Artık teflon bir tava içerisine zeytinyağı koyarak köfteleri tek tek kızartabilirsiniz. Şekil verilmiş köfteler bitene kadar zeytinyağında kızartın ve tabaklara alın. Artık kabak köftesi hazır. Sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İnegöl Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İnegöl Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kadın Budu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kadın Budu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hatay Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?

Güncel

Köfte Çeşitleri Nelerdir?

Köfte Çeşitleri Nelerdir?

İslim Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İslim Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kiremitte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kiremitte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tepside İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tepside İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri