Yumurtalı Çiğ Köfte Yumurtalı çiğ köfte, Türk mutfağının özgün ve sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle Urfa yöresinde çok yaygın olarak tüketilen bu eşsiz lezzet, insanların damak tadına hitap ederek büyük bir beğeni toplamaktadır. Yumurtalı çiğ köfte, geleneksel çiğ köfteden sadece yumurta ilavesiyle farklılık gösterir ve bu sayede kendine özgü bir tat kazanır. Bu nedenledir ki, pek çok kişi yumurtalı çiğ köfteyi severek tüketmektedir. Bazı kişiler çiğ köftenin orijinal tarifine bağlı kalınması gerektiğini ve içine farklı malzemeler eklenmemesi gerektiğini düşünse de, farklı lezzetler denemek isteyenler için yumurtalı çiğ köfte mükemmel bir alternatiftir. Yumurtalı Çiğ Köfte Malzemeleri
Bu malzemeleri hazırladıktan sonra yumurtalı çiğ köfte yapımına geçebiliriz. Tarife tam olarak uymanız, çiğ köftenin ideal kıvamda olmasını sağlayacaktır. Ayrıca çiğ köfte yoğurma leğeni kullanmanız, işlemi hızlandıracak ve daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır. Yumurtalı Çiğ Köfte Nasıl Yapılır? Yumurtalı çiğ köfte yapımında ilk adım, ev yapımı isotu bir kaba alarak üzerine su ekleyip bekletmektir. Isot bu şekilde hazırlanırken, bulguru çiğ köfte leğenine alıp üzerine kuru soğanı doğrayın. Soğanın ardından, isteğe bağlı olarak sarımsağı ezerek ekleyin. Daha sonra, malzemelerde bahsedilen diğer tüm malzemeleri (maydanoz, yumurta, limon ve taze soğan hariç) ekleyerek karıştırın ve yoğurun. Bulguru iyice yoğurup yumuşamasını sağlayın. Eğer kıvamı çok koyu olursa, bir miktar su ekleyebilirsiniz. Limonu dört parçaya bölerek bulgura ekleyin. Ardından isotlu suyu ekleyip yoğurmaya devam edin. Bu esnada, yumurtaları ayrı bir kapta çırpın ve kızgın yağda pişirin. Yumuşayan bulgura bir miktar yumurtanın yağı süzülerek eklenir ve ardından yeşillikler ilave edilir. Bir süre daha yoğurduktan sonra, son olarak pişirilmiş yumurtaları ekleyerek karıştırın. Bu şekilde yumurtalı çiğ köfte hazır hale gelir. Afiyet olsun. |