Dondurulmuş İçli Köfte Dondurulmuş içli köfte, ev hanımları için her zaman bir kolaylık olmuştur. Aniden bir misafir geldiğinde veya yemek yapacak zaman bulamadıklarında, derin dondurucudan hemen hazırlanmış içli köfteyi çıkararak pişirmek oldukça pratiktir. Bu nedenle, evde boş zamanınız olduğunda içli köfte hazırlayıp derin dondurucuda saklamanızı tavsiye ederim. Son yıllarda marketlerde de dondurulmuş içli köfteler bulunabilmektedir. Şimdi, içli köftenin tarifine geçelim. Dondurulmuş İçli Köftenin Malzemeleri İçli Köftenin Dış Malzemeleri
İçli Köftenin İç Malzemeleri
Dondurulmuş İçli Köfte Nasıl Yapılır? İlk olarak iç malzemesini hazırlayalım. Yağlı kıymayı, çok ince kıyılmış soğanı bir yemek kaşığı sıvıyağı karıştırarak bir tavada kavuralım. Kavururken iki çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz. Ardından ceviz içi, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı karıştırarak bir müddet daha kavuralım ve soğumaya bırakalım. İç malzeme hazır olduktan sonra dış malzemesini hazırlayalım. İçli Köfte Hamurunun Hazırlanması İnce bulgur ve kıymayı et çekme makinasından veya robottan iki defa çekerseniz daha güzel olacaktır. Kıyma ve ince bulgur karışımının içerisine ince kıyılmış soğanı, tuzu, baharatları ve iki yemek kaşığı unu ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Dış harcımız yeterli kıvama geldikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak başparmağınızla içini oyun ve bir yemek kaşığı hazırlamış olduğunuz iç malzemesi ekleyerek üzerini büzüştürerek kapatın. Tüm malzemeleri de aynı şekilde hazırladıktan sonra bir seferde tüketebileceğiniz kadar içli köfteyi bir buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuya atın. Ne zaman çıkarmak isterseniz çıkarıp suda haşlayarak pişirebilirsiniz. Dondurulmuş İçli Köftenin Saklanması ve Pişirilmesi Dondurulmuş içli köfteleri saklamak oldukça pratiktir. Hazırladığınız köfteleri tek tek dondurarak birbirlerine yapışmasını engelleyebilirsiniz. Dondurduktan sonra uygun bir buzdolabı poşetine koyarak uzun süre saklayabilirsiniz. Pişirme aşamasında ise, donmuş köfteleri kaynar suya atarak haşlayabilir veya kızgın yağda kızartarak servis edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Dondurulmuş içli köfteyi hazırlarken, iç malzemesini daha lezzetli hale getirmek için farklı baharatlar ve malzemeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, iç harcına bir miktar nar ekşisi veya biber salçası ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Ayrıca, içli köftenin dış harcını hazırlarken bulgurun üzerine sıcak su dökerek biraz bekletmek, bulgurun yumuşamasını ve daha kolay şekil almasını sağlayacaktır. |