Hasanpaşa Köfte, patates ve köftenin mükemmel uyumunu bir araya getiren, hem doyurucu hem de oldukça lezzetli bir yemektir. Bu tarif, köfte ve patates sevenlerin bayılacağı bir lezzet şöleni sunar. Şimdi bu harika yemeği hazırlamaya başlayalım. Hasanpaşa Köfte İçin Gerekli Malzemeler
Püresi İçin Gerekli Malzemeler
Domates Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Üzerini Süslemek İçin
Hasanpaşa Köfte Nasıl Yapılır? Enfes köfteyi yapmak için öncelikle geniş bir kap içerisine kimyon, kıyma, karabiber, rendelenmiş soğan, tuz, ekmek içi ve yumurtayı ilave ederek iyice yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın. Daha sonra elinizi biraz ıslatın ve baş parmağınız ile köftelerin içini oyarak çanak şeklini verin. Çanakları çok küçük yapmamaya özen gösterin çünkü et piştiğinde küçülecektir. Hazırladığınız çanak köfteleri çok az yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Köfteler kızardıktan sonra içlerini daha önceden yapmış olduğunuz patates püresi ile doldurun. Pürenin üzerine isteğinize göre dilimlenmiş ya da rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Peynirin üzerine dilimlenmiş sivri biber ve domates yerleştirin. Sivri biberler ve domatesler kızarana kadar, kaşar peyniri eriyene kadar tekrar fırında pişirin. Patates Püresi Nasıl Hazırlanır? Patates püresi için, önce patateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Daha sonra derin bir kap içerisine alın. Üzerine tuz, tereyağı ve sütü ilave edin ve çırpma teli ya da karıştırıcı kullanarak iyice karıştırın. Domates Sosu Nasıl Hazırlanır? Domates sosu için, öncelikle domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Daha sonra salçayı zeytinyağı ile kavurun. Ardından rendelemiş olduğunuz domatesleri ilave edin. Domatesler piştiğinde tuz ve sıcak su ekleyerek biraz daha pişirmeye devam edin. Afiyet olsun. |