Tekirdağ Köftesi Tekirdağ Köftesi, Türkiye'nin Trakya bölgesine ait, kendine özgü lezzetiyle tanınan bir köfte çeşididir. İnegöl köftesi kadar ünlü olan Tekirdağ köftesi, Selanik'ten göç edenler tarafından bölgeye getirilmiştir. Bu köftenin lezzetinin sırrı, dana etinin kaburga kısmının kullanılmasıdır. Lezzetinin büyük bir kısmı, kullanılan etin kalitesine bağlıdır. Tekirdağ köftesi, genellikle kırmızı biber salçası ile servis edilir ve herkes tarafından çok sevilir. Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif olup, özel misafirlerinize sunabileceğiniz en güzel köfte çeşitlerinden biridir. Hem göze hem de mideye hitap eden tadı ve ince uzun şekliyle özellikle çocuklar arasında oldukça popülerdir. Şimdi, Tekirdağ köftesinin tarifine geçelim. Yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin. Tekirdağ Köftesi Tarifinin Malzemeleri
Tekirdağ Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak, şeker, irmik ve baharatları sütün içine ilave edin. Şeker eriyene kadar karışımı güzelce karıştırın. Daha sonra bu karışıma rendelenmiş soğan ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Karışıma kıymayı, tuzu ve bayat ekmek içini de ekleyerek iyice yoğurun. Ne kadar çok yoğurursanız, köfteniz o kadar iyi olur. Yoğurduğunuz köfte harcını dinlenmesi için buzdolabına koyun. Ne kadar uzun süre dinlenirse, irmikler köftenin içinde şişer ve daha lezzetli olur. Dinlendirdiğiniz köfte harcına ince uzun şekiller verin. Köftenizi evde mangal varsa normal mangalda pişirin; bu yöntem daha sağlıklı ve lezzetli olur. Alternatif olarak, elektrikli mangalda veya teflon tavada yağ koymadan kızartabilirsiniz. Pişirdiğiniz köfteleri servis tabağına alarak, yanında kırmızı biber salçası ile birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |