Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Çorbası

Köfte çorbası, Anadolu mutfağının sevilen ve lezzetli yemeklerinden biridir. Bu çorba, kıyma ve çeşitli malzemelerle hazırlanarak sofralarımıza eşsiz bir tat sunar. Yapımı biraz uğraştırıcı olsa da sonuç kesinlikle buna değer. Şimdi, bu lezzetli tarifin detaylarına bakalım.

Köfte Çorbası Malzemeleri

Köftesi için

  • 400 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Terbiyesi için

  • 1,5-2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta

Sosu için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • İsteğe göre pul biber

Köfte Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanı soyup rendeleyin. Daha sonra bir kaba kıymayı ve bulguru alın, ardından kalan malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun. Bulgur yumuşayıp, hamur kendini tutunca misket şeklinde köfteler hazırlayın. Bir tepsiye un serperek ufak misketler şeklinde yaptığınız köfteleri dizin.

Diğer yandan, çorbanın terbiyesi için tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Sarımsakları dövün ve karışıma ekleyin. Başka bir tencerede çorbanın suyunu kaynatın ve hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş ekleyin. Mümkünse el blenderı kullanarak ya da sürekli karıştırarak sıcak suyu ekleyin. Çorbanın kesilmemesi için soğuk malzemenin üzerine kaynar suyu yavaş yavaş ilave ederek bir taraftan da el blenderı veya çırpıcı ile sürekli karıştırın.

Ardından tencereyi tekrar ocağa koyun ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynayan bu sıvı harca köfteleri de ekleyin ve pişmeye bırakın. Çorba kaynadıktan sonra servis edeceğiniz zaman, bir çay bardağı sıvı yağı tavada güzelce kızartın ve altını kapatarak pul biber ile naneyi ekleyin. Servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine bu sosu gezdirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tanem

21 Temmuz 2024 Pazar

Köfte çorbasını yaparken köftelerin dağılmaması için ne yapmam gerekiyor? Ayrıca çorbanın terbiyesini eklerken kesilmemesi için nelere dikkat etmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tanem,

Köfte çorbası yaparken köftelerin dağılmaması için birkaç püf noktası var. Öncelikle, köfte harcını hazırlarken kıyma, rendelenmiş soğan, ince bulgur veya pirinç, yumurta ve baharatları iyice yoğurmalısın. Yoğurma işlemi köftelerin daha sıkı olmasını sağlar. Ayrıca, köfteleri yuvarladıktan sonra bir süre buzdolabında dinlendirmek, pişirme sırasında dağılmalarını önler.

Çorbanın terbiyesini eklerken kesilmemesi için ise, terbiyeyi hazırlarken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisin. Terbiyeyi çorbaya eklerken, önce çorbanın suyundan birkaç kepçe alarak terbiyeyi ılıtmalı ve sonra yavaş yavaş çorbaya eklemelisin. Bu yöntem, ani sıcaklık değişimini önleyerek terbiyenin kesilmesini engeller.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Köfte Kaç Kalori?

Köfte Kaç Kalori?

Çanak Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çanak Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Nasıl Pişirilir?

İçli Köfte Nasıl Pişirilir?

Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgurlu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İçli Köfte Nasıl Yapılır?

İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Güncel

Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kadın Budu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kadın Budu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Köfte Kaç Kalori?

Çiğ Köfte Kaç Kalori?

Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Köfte Tarifi ve Malzemeleri