Patatesli İçli Köfte Patatesli içli köfte, yapımı biraz zahmetli olsa da damakta bıraktığı lezzet ile herkesin beğenisini kazanacak niteliktedir. Diğer içli köftelerden oldukça farklı olan bu tarif, genellikle Malatya bölgesinde daha çok yapılmaktadır. Her ne kadar Sivas yöresine ait bir lezzet olduğu düşünülse de Malatya halkı tarafından benimsenmiş bir tariftir. Patatesli İçli Köfte Malzemeleri Hamuru İçin
İç Harcı İçin
Patatesli İçli Köfte Nasıl Yapılır? İlk olarak, patateslerin dış kısmını özenle yıkayalım. Yıkadıktan sonra uygun büyüklükteki bir tencereye alalım ve üzerine sıcak su ilave edip kaynamaya bırakalım. Patatesler haşlanırken üzerine bir tatlı kaşığı tuz ilave edelim ve pişmeye bırakalım. Patatesler pişerken biz de iç malzemesini hazırlamaya geçelim. Geniş bir tava alalım ve içerisine kıymayı koyup kavuralım. Kıymalar suyunu çekince üzerine ince doğranmış soğanları ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Soğanlar kavrulurken içerisine sıvı yağ ve baharatları ekleyelim. Baharatlarla birlikte karışımı bir süre soteledikten sonra bir tutam maydanozu temizleyip ince kıyım yaparak ilave edelim. Bütün malzemelerle harmanlanmış olan harcı birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan indirip soğumaya bırakalım. İç malzeme soğurken, dış kısmı hazırlamaya geçelim. Haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyalım ve bir kabın içerisine alıp çatal ile ezelim. Ezilmiş patateslerin içerisine tuz, yumurta ve un ilave edip iyice yoğuralım. Karışımı özenle yoğurduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım ve iç kısımlarına bir yemek kaşığı hazırladığımız harçtan ilave edelim. Kalan uç kısımlarını da kapatıp yuvarlayarak köfte şekli verelim. Bütün patates köftelerini hazır hale getirdikten sonra kızgın yağın içerisine alıp kızartalım. Patates köftelerini nar gibi kızarttıktan sonra servis tabaklarına alalım ve sunum yapalım. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Patatesli içli köftenin daha lezzetli olması için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edebilirsiniz:
|