Izgara Köfte Izgara köfte tarifini sevmeyen yoktur herhalde. Özellikle yaz aylarında veya hava biraz serinlemek üzereyken yapılan mangal sefasında. Bütün aile bir araya gelir; erkekler mangalın başında, kadınlar hazırlıkta, çocuklar ise oyun oynarken bu anın keyfini çıkarmak gibisi yoktur. Güzel havanın tadını çıkararak köfteleri hazırlamak gözünüze hiç zor gelmeyecek. Üstelik kısa sürede büyük lezzetler sunabileceksiniz. İçinde bulunan kalsiyum ve demir sayesinde vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineral eksikliğini rahatlıkla giderebilirsiniz. Çocuklarınıza ve kendinize bu lezzetli, besleyici ve aynı zamanda da doyurucu besin kaynağını hep beraber yapıp keyifle yiyebilirsiniz. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden tarifi verelim. Şimdiden afiyet olsun. Izgara Köfte için Gerekli Malzemeler
Izgara Köfte Nasıl Yapılır? Öncelikle köfteyi hazırlamaya başlarken soğanı ve sarımsağı soyun ve iyice rendeleyin. Başka bir tarafta ise maydanozları ayıklayarak iyice yıkayın ve ince ince kıyın. Diğer malzemeleri teker teker ayarlayarak yoğurma kabına koyun. Önce soğan ve sarımsağı rendeleyip ekleyin, üzerine kıyma, yumurta ve galeta ununu da ilave edip güzel bir şekilde yoğurun. İyice yoğurduktan sonra içine diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. En az 5 dakika kadar yoğurabilirsiniz. Ne kadar fazla yoğurursanız etiniz ve koyduğunuz malzemeler birbiriyle özleşecek ve sakızlı bir hamur haline gelecektir. Tavsiyem hamuru fazla yoğurmanız olacaktır. Izgara köftede ekmek, yumurta ve maydanoz kullanmamayı tercih edebilirsiniz fakat bu tarif ile son derece lezzetli köfteler elde edebilirsiniz. Harcı hazırladıktan sonra elinizle sıkmalar halinde hamuru eşit parçaya ayırın ve avucunuzun içinde biraz yassı hale getirerek veya şekil vererek zamanınız var ise buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Daha sonra iyice dinlenmiş olan ızgara köfteleri pişirerek tabaklara koyup sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Izgara köftelerinizi daha da lezzetli hale getirmek için bazı püf noktalarına dikkat edebilirsiniz. Kıymanızın taze ve kaliteli olmasına özen gösterin. Baharatları damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz. Köftelerinizi mangalda pişirirken sık sık çevirmemeye dikkat edin; bu, köftelerinizin daha sulu ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ayrıca köftelerinizi dinlendirmek için buzdolabında bekletmek, köftelerin daha iyi bir kıvam almasını sağlar. Afiyet olsun! |