Yalancı İçli Köfte Böreği Yalancı İçli Köfte Böreği, evde kolay ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz atıştırmalıklar arasında yer almaktadır. Özellikle çay yanında ailenize ve misafirlerinize ikram edebileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarif aradığınızda, bu tarifi elinizin altında bulundurmanız faydalı olacaktır. Yalancı İçli Köfte Böreği Malzemeleri
İç Harç Malzemeleri
Yufkalara Sürmek İçin
Üzeri İçin
Yalancı İçli Köfte Böreği Nasıl Yapılır? İlk olarak böreğimizin iç harç malzemelerini hazırlıyoruz. Bunun için kıymayı çok az sıvı yağ ile kendi suyunu çekene kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Daha sonra çok ince doğranmış soğanı kıyma ile kavurmaya devam ediyoruz. Soğan öldükten sonra içerisine ince kıyılmış maydanoz, karabiber ve pul biberi ekliyoruz. Bunları da biraz pişirdikten sonra ocağın altını kapatıp içerisine ince bulguru ekliyoruz ve bir kez karıştırarak ağzını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Yufkalardan birini alıyoruz ve açıyoruz. Üzerine sıvı yağ, su ve yumurtayı karıştırarak hazırladığımız karışımdan sürüyoruz. Daha sonra ikinci yufkayı da birinci yufkanın üzerine açarak yufkaları 8 eşit parçaya üçgen şekilde kesiyoruz. Bu sekiz parçanın ilk olarak dış kısmına hazırladığımız iç harçtan koyarak tıpkı sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Bütün yufkalara aynı işlemleri uyguladıktan sonra elimizde 24 adet yalancı içli köfte böreği olacaktır. Daha sonra kızartma işlemine geçebilmek için ilk olarak 2 yumurtayı çok az bir su ile çırpıyoruz ve böreklerimizi bu yumurtaya batırıyoruz. Sonra da galeta ununa batırıp kızgın ve bol yağda kızartıyoruz. Dilerseniz yumurta ya da galeta ununa batırmadan da tıpkı sigara böreği gibi kızartabilirsiniz. Daha sonra sıcak servis ediyoruz. Afiyet Olsun. |
Hızırhan
25 Temmuz 2024 PerşembeBu yalancı içli köfte böreğini yaparken, iç harçını hazırlarken kıymanın suyunu çekmesini beklemek ne kadar sürüyor? Ayrıca, bu tarifte yufkaların üzerine sürülen karışımın önemi nedir, yufkaları daha kıtır yapıyor mu?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeHızırhan bey, yalancı içli köfte böreğini yaparken kıymanın suyunu çekmesi genellikle 10-15 dakika kadar sürer, bu süre kıymanın miktarına ve ocak ateşinin şiddetine bağlı olarak değişebilir. Kıymanın suyunu çekip kavrulması, iç harcın lezzetli ve kuru olması için önemlidir.
Yufkaların üzerine sürülen karışım ise böreğin dokusu ve lezzeti için büyük önem taşır. Genellikle bu karışım yoğurt, sıvı yağ ve bazen yumurta karışımından oluşur. Bu karışım yufkaların daha kıtır ve lezzetli olmasını sağlar, ayrıca böreğin daha güzel kızarıp altın rengini almasına yardımcı olur.