Yalancı İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Yalancı İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İçli Köfte

Yalancı içli köfte tarifini kolay bir şekilde hazırlayarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz. İçli köftenin en zor tarafı, bulgurla hazırlanan hamurun içini oymaktır. Birçok insan bu sebepten dolayı içli köfte yapmak istemez. Bu onlar için hem zaman kaybı hem de oldukça zordur. Ancak vereceğimiz yalancı içli köfte tarifini kolayca yapacağınızı ve zevkle yiyeceğinizi söyleyebiliriz. Tarifin içinde kıyma kullandık, dilerseniz tavuk kıymasıyla da tarifi hazırlayabilirsiniz. Sonuçta her iki türlü de çok lezzetli olacaktır. Umarız tarifimizi beğenirsiniz. Şimdi birlikte yalancı içli köfte yapımına başlayalım.

Yalancı İçli Köfte için Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 350 gram çiğ köftelik yağsız kıyma
  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz ve kırmızı toz biber
  • 3 yemek kaşığı ince çekilmiş iç ceviz

Yalancı İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Köftelik ince bulguru yoğurma kabının içine alalım. İçine 1,5 su bardağı kadar sıcak suyu koyalım ve kaşıkla karıştıralım. Bulguru yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım. Daha sonra içine kıymayı, domates salçasını, unu, incecik doğranmış kuru soğanı ve maydanozu, püre veya rendelenmiş patatesleri, tuzu, iç cevizi ve baharatları ilave edelim. Bu malzemelerle birlikte hamuru iyice yoğuralım. Eğer su ilavesi isterse, çok az ilave edebilirsiniz. İstediğiniz gibi hamur kıvamını bulunca, hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Bunları elinizle aynı içli köfte gibi şekillendirin. Köfteler yassı ve uç tarafları sivri olsun. Hazırladığınız köfteleri bir tepsinin içine dizin. Burada yalancı içli köfteler en az bir saat kadar dinlensin. Üzerine hava almasını engelleyecek bir örtü kapatın ve buzdolabına koyun.

Daha sonra tavanın içine bol sıvı yağa koyarak kızdırın. Yağın içine köfteleri koyunca ateşin altını biraz kısacaksınız. Çünkü yüksek ateşte köftelerin içi pişmeyebilir. Şimdi köfteleri fazla zedelemeden kızartmaya başlayın. Her tarafı kahverengiye dönene kadar kızarttığınız içli köfteleri konuklarınıza sıcak olarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tepsi Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri