Maraş içli köfte, hemen hemen herkesin severek yiyeceği bir köfte çeşididir. İçli köfte zahmetle hazırlanmaktadır. Maraş içli köftemizi ister kızartarak ister haşlayarak servis edebilirsiniz. Hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar, kızartırsanız dağılmaması için bol yağda kızartmamak gerekmektedir. Diğer bir husus da hamurunda kullanılan kıymanın çok yağlı olmaması ve iki defa çektirilmesi gerektiğidir. Bu iki hususa dikkat edersek Maraş içli köftemizi rahatlıkla yapabiliriz. Şimdi sizlere Maraş içli köfte tarifini vereceğim. Şimdiden afiyet olsun. Maraş İçli Köfte İçin Gerekli Malzemeler
Maraş İçli Köfte Nasıl Yapılır? Maraş içli köftenin iç harcını önceden hazırlayalım ve iyice donması için bekletelim. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alalım. Kuru soğanın üzerine sıvı yağı ve tereyağını ekleyelim. Kuru soğan kavrulduktan sonra kıymayı ekleyelim ve orta ateşte kavuralım. Kıyma kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyelim. İç harcı soğuması için başka bir kaba alalım ve tamamen donana kadar bekletelim. Maraş içli köftemizin hamurunu hazırlayalım. Yoğurma kabının içine orta boy bulgur ve köftelik bulguru koyalım. Kıymayı ekleyelim. Dağılmaması için tel şehriyeyi de ekleyelim ve yumurtaları da kabın içine koyup iyice yoğuralım. Yoğurulan Maraş içli köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp işaret parmağımızla hamuru oyalım. Oyulan hamurun içine hazırlamış olduğumuz iç harcı koyup elimizle kapatalım. Bu şekilde hamur ve iç harcımız bitene kadar devam edelim. İşlemimiz bitince tencereye 4 litre su koyup kaynatmak için ocağa alalım. Su kaynadıktan sonra bir yemek kaşığı tuzu ekleyip hazırladığımız Maraş içli köfteleri tencerenin içine atalım. Maraş içli köfteler suyun üzerine çıkınca haşlanmıştır. Haşlanan Maraş içli köfteleri servis tabağımıza alalım. Maraş içli köftelerimiz servise hazırdır. Afiyet şifa olsun. |
Cangiray
11 Temmuz 2024 PerşembeMaras içli köfte yapmaya karar verdim ama kıymanın iki defa çektirilmesi neden bu kadar önemli? Bu işlemi atlayabilir miyim?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeCangiray, Maras içli köftenin lezzeti ve dokusu için kıymanın iki defa çektirilmesi önem taşıyor. Bu işlem, kıymanın daha ince ve homojen bir yapıya sahip olmasını sağlar ve köftenin iç dolgusunun daha pürüzsüz olmasını temin eder. Eğer bu adımı atlarsan, köftenin dokusu daha sert ve dağılgan olabilir. Bu nedenle, mümkünse kıymanı iki defa çektirmeni tavsiye ederim. Afiyet olsun!