Fırında İzmir Köfte Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Fırında İzmir Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Küçük büyük demeden herkesin severek tükettiği bu yiyecek, farklı tariflerle sofralarımıza konuk olur. Bunlardan biri de, özellikle Ege mutfağının önemli bir temsilcisi olan İzmir köftedir. Bugün sizlere fırında İzmir köfte tarifi sunacağım. Şimdiden kolay gelsin.

Fırında İzmir Köfte İçin Gerekli Malzemeler

  • 700 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 adet kapya biber (kırmızı biber)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 4 adet patates
  • 3 adet domates
  • 3 adet çarliston biber

Fırında İzmir Köfte Nasıl Yapılır?

İzmir köfte için ilk olarak 4 adet patatesi soyun ve elma dilimi şeklinde doğrayın. Biberleri de patateslerle aynı boyutta kesin. Öncelikle patatesleri fazla olmayacak şekilde kızartın. Daha sonra biberleri de kızartın. Kızartmalar hazır olduktan sonra köfte için soğanı rendeleyin. Kapya biberleri robottan geçirin. Tüm malzemeleri bir kaba alın ve iyice yoğurun. İyice yoğurduktan sonra köfteleri aynı boyutta olacak şekilde yuvarlayın. Bir fırın kabına bir patates, bir köfte, bir biber ve bir domates olacak şekilde yan yana dizin. Tüm malzemeler bu şekilde yerleştirildikten sonra, salçaları bir kaba alın ve sıcak su ile ezip yemeğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede patatesler tam anlamıyla pişene kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kayral

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Fırında İzmir köfte tarifini denedim ama patatesler tam pişmedi, acaba fırının sıcaklığını ya da pişirme süresini mi arttırmalıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Kayral,

Patateslerin tam pişmemesi, fırının sıcaklığı veya pişirme süresiyle ilgili olabilir. Genellikle, İzmir köfte yaparken fırının sıcaklığı 180-200 derece arasında olmalıdır ve pişirme süresi de yaklaşık 40-50 dakika arasında değişir. Eğer bu süre ve sıcaklık aralığında pişirdiyseniz ve patatesler yine de tam pişmediyse, patatesleri biraz daha ince dilimlemeyi veya önceden hafifçe haşlamayı deneyebilirsiniz. Bu, patateslerin daha hızlı ve eşit şekilde pişmesini sağlayacaktır.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tepside İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tepside İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kolay İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tekirdağ Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tekirdağ Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Islama Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Islama Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Kaç Kalori?

İçli Köfte Kaç Kalori?

Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri