Köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Küçük büyük demeden herkesin severek tükettiği bu yiyecek, farklı tariflerle sofralarımıza konuk olur. Bunlardan biri de, özellikle Ege mutfağının önemli bir temsilcisi olan İzmir köftedir. Bugün sizlere fırında İzmir köfte tarifi sunacağım. Şimdiden kolay gelsin. Fırında İzmir Köfte İçin Gerekli Malzemeler
Fırında İzmir Köfte Nasıl Yapılır?İzmir köfte için ilk olarak 4 adet patatesi soyun ve elma dilimi şeklinde doğrayın. Biberleri de patateslerle aynı boyutta kesin. Öncelikle patatesleri fazla olmayacak şekilde kızartın. Daha sonra biberleri de kızartın. Kızartmalar hazır olduktan sonra köfte için soğanı rendeleyin. Kapya biberleri robottan geçirin. Tüm malzemeleri bir kaba alın ve iyice yoğurun. İyice yoğurduktan sonra köfteleri aynı boyutta olacak şekilde yuvarlayın. Bir fırın kabına bir patates, bir köfte, bir biber ve bir domates olacak şekilde yan yana dizin. Tüm malzemeler bu şekilde yerleştirildikten sonra, salçaları bir kaba alın ve sıcak su ile ezip yemeğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede patatesler tam anlamıyla pişene kadar pişirin. Afiyet olsun. |
Fırında İzmir köfte tarifini denedim ama patatesler tam pişmedi, acaba fırının sıcaklığını ya da pişirme süresini mi arttırmalıyım?
Cevap yazMerhaba Kayral,
Patateslerin tam pişmemesi, fırının sıcaklığı veya pişirme süresiyle ilgili olabilir. Genellikle, İzmir köfte yaparken fırının sıcaklığı 180-200 derece arasında olmalıdır ve pişirme süresi de yaklaşık 40-50 dakika arasında değişir. Eğer bu süre ve sıcaklık aralığında pişirdiyseniz ve patatesler yine de tam pişmediyse, patatesleri biraz daha ince dilimlemeyi veya önceden hafifçe haşlamayı deneyebilirsiniz. Bu, patateslerin daha hızlı ve eşit şekilde pişmesini sağlayacaktır.
Afiyet olsun!