Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Kızartma

Köfte kızartma, kırmızı et denildiğinde ilk akla gelen, yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği iştah açıcı, oldukça lezzetli ve çok sevilen bir yemek türüdür. Köfte, herkesin damağında, kaç yaşında olursa olsun, annelerimiz ve büyük annelerimizin pişirdiği köfte kızartmalarının tadını canlandırır. Köfte kızartması, her ne kadar lezzetli ve pratik bir yemek türü olsa da, kıvamını ayarlamak ve kızartırken dağılmayan, hem damağa hem de göze hitap eden köfte kızartmaları elde etmek o kadar da kolay bir iş değildir. Köftenin içerisine koyulan malzemelerin miktarı, kızartılan tava veya tencerenin özellikleri, ısı seviyesi ve pişirme yöntemi köftenin hem görüntüsünü hem de tadını belirler.

Köfte kızartmasının ana malzemesi kıyma olduğundan dolayı, kasabınıza mutlaka 'köftelik kıyma' istediğinizi belirtin. Köftelik kullanacağınız kıyma ne az yağlı ne de çok yağlı olmalıdır. Çok yağlı kıymalardan yoğurulan köfteler pişerken küçülerek erir; az yağlı kıymalardan yapılan köfteler ise çok lezzetsiz olur. En mükemmel oran, %70 dana kıyma ve %30 kuzu kıyma kullanmaktır. Köfte içine koyacağınız ekmek içini biraz su ile ıslatarak koyun, ancak suyunu sıkarak kullanmalısınız. Kuru köftede ana malzemeler yumurta, maydanoz, ekmek içi, tuz, kimyon, robottan geçmiş soğan ve karabiberdir. Bu malzemeler haricinde kullanılan diğer malzemeler köftenin tadını gölgeler. Kullanacağınız malzemeyi olabildiğince sabit tutun. Köfte harcı içine biraz zeytinyağı eklemek, köfte kızartmasını daha yumuşak yapar. Ayrıca köfte karışımının içine ilave edilen bir çimdik tarçın lezzetine lezzet katar. Bayat ekmek miktarı kıyma oranına üçte bir oranında olmalıdır. Köfte kızartması, hem çok pratik hem de oldukça doyurucu olduğundan dolayı akşam yemeği olarak da yapabilirsiniz.

Köfte Kızartması İçin Gerekli Malzemeler

  • Karabiber, tuz, kekik ve nane
  • 250 gram dana kıyma
  • Yeteri kadar galeta unu ve ekmek içi
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir tane yumurta
  • İki diş sarımsak

Köfte Kızartması Nasıl Yapılır?

Köfte kızartmasını yapmak için öncelikle sarımsak ve soğanın kabuğunu soyun ve rendeleyin. Daha sonra köfte için kullanacağınız kıymayı bir kap içine alın ve üzerine ekmek içi ile galeta ununu da ilave ederek iyice yoğurun. Daha sonra yoğurduğunuz köfteden küçük parçalar koparın. Elinizi biraz yağlayın ve köfteye istediğiniz şekli verin. Köftenin biraz kendini çekebilmesi için buzdolabında bekletin ve kızgın yağ içinde kızartın. Yanında patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz. Kızaran köfteleri, üzerine kağıt havlu serdiğiniz bir servis tabağına alın ve servis yapın.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antep Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Hamburger Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Hamburger Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kasap Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kasap Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hasanpaşa Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Hasanpaşa Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Adana Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri