Ekmek Köftesi Hakkında Ekmek köftesi, çalışan bayanların boş saatlerinde hazırlayıp buzlukta muhafaza ederek misafirlerine ve ailelerine ikram edebilecekleri pratik bir köfte tarifidir. Aynı zamanda çocukların da vazgeçilmez yemekleri arasında yer alır. Patates kızartması ile ekmek köftesini bir menü haline getirebilirsiniz. Ekmek köftesi hazırlanırken bayat ekmeğin kullanılması, ekmek israfının önlenmesine de katkıda bulunur. Şimdi size ekmek köftesinin tarifini vereceğim. Şimdiden afiyet olsun. Ekmek Köftesi İçin Gerekli Malzemeler
Ekmek Köftesi Nasıl Yapılır? Ekmeği su dolu bir kaba koyup, yumuşamasını bekleyelim. Ekmek yumuşadıktan sonra sudan çıkarıp, yoğurma kabının içine alalım. Islak ekmeğin üzerine ince bulguru ilave edelim. Üzerini kapatarak 15-20 dakika bekletelim. Bulgur, fazla suyu çekene kadar dinlendirelim. Ekmek ve bulgurun üzerine salça, küçük doğranmış soğan, tuz, karabiber, pul biber ve unu ekleyip iyice yoğuralım. Hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır; sert olduğu takdirde su ile yumuşatabilirsiniz. Hamur yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, elimizle şekil verdikten sonra üzerlerine hafifçe bastırarak yassılaştıralım. Hazırlamış olduğumuz ekmek köftesini bol sıvı yağda kızartalım. Kızartmış olduğumuz ekmek köftesi servise hazırdır. Ekmek köftesini patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Ferid
12 Temmuz 2024 CumaEkmek köftesini hazırlarken ekmeğin yumuşadığını nasıl anlarız? 15-20 dakika beklemek yeterli oluyor mu? Ayrıca, bulgurun fazla suyu çekmesi için ne kadar su kullanmak gerekiyor?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Ferid,
Ekmek köftesini hazırlarken ekmeğin yumuşadığını anlamak için 15-20 dakika genellikle yeterlidir. Ekmeği kontrol etmek için elinizle hafifçe bastırabilirsiniz; eğer ekmek kolayca eziliyorsa ve sert bölgeler kalmamışsa, yeterince yumuşamış demektir.
Bulgurun fazla suyu çekmesi için, genellikle 1 su bardağı bulgura 1,5 su bardağı sıcak su eklemek yeterli olur. Bulguru sıcak suyla ıslatıp üzerini kapatarak 10-15 dakika beklettiğinizde suyu çekip yumuşayacaktır.
Afiyet olsun!