Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Köftesi Hakkında

Ekmek köftesi, çalışan bayanların boş saatlerinde hazırlayıp buzlukta muhafaza ederek misafirlerine ve ailelerine ikram edebilecekleri pratik bir köfte tarifidir. Aynı zamanda çocukların da vazgeçilmez yemekleri arasında yer alır. Patates kızartması ile ekmek köftesini bir menü haline getirebilirsiniz. Ekmek köftesi hazırlanırken bayat ekmeğin kullanılması, ekmek israfının önlenmesine de katkıda bulunur. Şimdi size ekmek köftesinin tarifini vereceğim. Şimdiden afiyet olsun.

Ekmek Köftesi İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 adet bayat somun ekmek
  • Yarım su bardağı orta boy bulgur
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 çorba kaşığı un
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Ekmek Köftesi Nasıl Yapılır?

Ekmeği su dolu bir kaba koyup, yumuşamasını bekleyelim. Ekmek yumuşadıktan sonra sudan çıkarıp, yoğurma kabının içine alalım. Islak ekmeğin üzerine ince bulguru ilave edelim. Üzerini kapatarak 15-20 dakika bekletelim. Bulgur, fazla suyu çekene kadar dinlendirelim. Ekmek ve bulgurun üzerine salça, küçük doğranmış soğan, tuz, karabiber, pul biber ve unu ekleyip iyice yoğuralım. Hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır; sert olduğu takdirde su ile yumuşatabilirsiniz. Hamur yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, elimizle şekil verdikten sonra üzerlerine hafifçe bastırarak yassılaştıralım. Hazırlamış olduğumuz ekmek köftesini bol sıvı yağda kızartalım. Kızartmış olduğumuz ekmek köftesi servise hazırdır. Ekmek köftesini patates kızartması ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ferid

12 Temmuz 2024 Cuma

Ekmek köftesini hazırlarken ekmeğin yumuşadığını nasıl anlarız? 15-20 dakika beklemek yeterli oluyor mu? Ayrıca, bulgurun fazla suyu çekmesi için ne kadar su kullanmak gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ferid,

Ekmek köftesini hazırlarken ekmeğin yumuşadığını anlamak için 15-20 dakika genellikle yeterlidir. Ekmeği kontrol etmek için elinizle hafifçe bastırabilirsiniz; eğer ekmek kolayca eziliyorsa ve sert bölgeler kalmamışsa, yeterince yumuşamış demektir.

Bulgurun fazla suyu çekmesi için, genellikle 1 su bardağı bulgura 1,5 su bardağı sıcak su eklemek yeterli olur. Bulguru sıcak suyla ıslatıp üzerini kapatarak 10-15 dakika beklettiğinizde suyu çekip yumuşayacaktır.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sahan Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sahan Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfte Patates Tarifi ve Malzemeleri

Kasap Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kasap Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Adana Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Adana Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Pratik İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İçli Köfte Kaç Kalori?

İçli Köfte Kaç Kalori?

Kaşarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Kaç Kalori?

Köfte Kaç Kalori?

Dondurulmuş İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İnegöl Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İnegöl Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Rüyada Köfte Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı

Rüyada Köfte Yemek Rüya Yorumu ve Anlamı

Çanak Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çanak Köfte Tarifi ve Malzemeleri