Kasap Köfte Köfte, hemen her ülkede en sık tüketilen gıdalar arasında yer almaktadır. Her yaştan insanın severek tükettiği köfte, özellikle kasap köfte olarak bilinen türüyle farklı bir lezzet sunmaktadır. Kasap köfte, anne köftesinden farklı olarak çeşitli malzemelerin eklenmesiyle farklılık göstermektedir. Her kasap, kendi tarifine göre farklı malzemeler kullanarak özgün bir lezzet yaratır. Köfte ekmek, özellikle dışarıda kolaylıkla bulunabilir. Kasap köfte yapımı oldukça basit olduğundan, eve gelen ani misafirler için veya çocuğunuz okuldan geldiğinde hızlıca ekmek arasında hazırlayabilirsiniz. Kasap köfte, istenilen pişirme yöntemine göre avantaj sağlar. Izgarada pişirilen köfte, diyet yapanlar ve kilo kontrolünde olan kişiler için en iyi pişirme yöntemidir. Ancak çocuklar, yağda kızartılan köfteyi daha çok severek tüketir. Kırmızı et, protein açısından zengin ve besin değeri yüksek bir gıda maddesidir. Sağlığımız için en az haftada bir defa kırmızı et tüketilmelidir. Sizler de kasap köftesinin tadını merak ediyorsanız, bu tarifi deneyerek hazırlayabilirsiniz. Kasap Köfte İçin Gerekli Malzemeler
Kasap Köfte Nasıl Yapılır? Öncelikle yoğurma kabının içerisine dana kıymayı alın. Daha sonra kuru soğanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş kuru soğanı avuçlarınız arasında sıkarak suyunu çıkartın ve kıymanın içine ilave edin. Ardından galeta unu, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon, karbonat, tuz, soğuk su ve zeytinyağını ekleyerek güzelce yoğurun. Köfte malzemelerini en az 15 dakika boyunca ara vermeden yoğurmalısınız. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra ellerinizi arada bir ıslatarak köftelere şekil verin ve bir tabağa dizin. Hazırladığınız kasap köftelerini en az 2 saat buzdolabının alt kısmında dinlendirin. Eğer zamanınız var ise, kasap köfteleri bir gün buzdolabında dinlendirdiğinizde çok daha lezzetli olacaktır. Ardından istediğiniz pişirme yöntemi ile pişirebilirsiniz; ister fırında, ister mangalda, isterseniz de tavada kızartarak. Hazırladığınız kasap köfteler hem sulu hem de yumuşacık olur. Artık servis tabağına kasap köfteleri alabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Mevsul
22 Temmuz 2024 PazartesiKasap köfteyi yaparken soğanın suyunu sıkmak gerçekten önemli mi? Kıymanın içine doğrudan rendeleyip eklesek olmaz mı?
Cevap yazAdmin
22 Temmuz 2024 PazartesiMevsul, soğanın suyunu sıkmak köftenin kıvamı ve lezzeti açısından önemlidir. Soğanın fazla suyu köftenin dağılmasına neden olabilir ve istenilen kıvamı yakalamak zorlaşır. Ancak, tamamen tercih meselesidir; doğrudan rendeleyip eklemek de bir seçenektir fakat bu durumda köftenin kıvamını iyi ayarlamak gerekir. Deneyerek hangi yöntemin size daha uygun olduğunu bulabilirsiniz. Afiyet olsun!