Terbiyeli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Terbiyeli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli köfte, hem çorba olarak hem de ana yemek olarak sunulabilen oldukça lezzetli bir yemektir. Köftelerin hazırlanması biraz zaman alabilir, ancak sonuç kesinlikle uğraşınıza değer. Yüksek besin değeriyle özellikle kış akşamlarında gerekli enerjiyi sağlar. Gelişme çağındaki çocuklu ailelerin sofralarından eksik etmemesi gereken bu yemek, sağlıklı ve doyurucu bir seçenektir.

Terbiyeli Köfte İçin Malzemeler

Köftesi İçin:
  • Yarım kg kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 adet yumurta akı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Terbiyesi İçin:
  • 1 adet limon
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 bardak su
  • Sıvı yağ
Terbiyeli Köfte Nasıl Yapılır?

Terbiyeli köfte yapımına öncelikle köfte hazırlığı ile başlanmalıdır. Bunun için derin bir yoğurma kabı kullanabilirsiniz. Pirinçler, nişastası akana kadar duru su ile iyice yıkanır ve süzgeçte bekletilir. Diğer yandan, kıyma yoğurma kabına alınır. Soğanın kabukları soyulur ve rende yardımıyla rendelenir. Maydanozlar yıkanır, sap kısımlarından ayıklanır ve ince ince kıyılarak yoğurma kabına ilave edilir. Pirinç ve diğer tüm malzemeler de yoğurma kabına eklenerek köfte harcı iyice yoğrulur.

Yoğurma işlemi yaklaşık 5-6 dakika sürmelidir. Köftenin kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalıdır. Köfte çok sulu olduysa, bir miktar galeta unu eklenerek kıvam ayarlanabilir. Hazırlanan köfte harcı, dinlenmesi için buzdolabına konulur. Dinlenen köftelerden ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük parçalar alınarak köfteler yuvarlanır. Tüm köfteler yuvarlandıktan sonra geniş bir tepsiye bir miktar un serpilir ve hazırlanan köfteler tepsiye alınarak una bulanır. Köfteleri una bulama işlemi, kaynarken dağılmalarını önler.

Yemeğin pişirileceği tencere seçilir. Bunun için çok derin olmayan bir tencere kullanabilirsiniz. Ocağın üzerine alınan tencereye bir miktar sıvı yağ eklenir. Sıvı yağ iyice kızdıktan sonra üzerine un ilave edilerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Un kavrulduktan sonra tencereye su ilave edilir. Bu esnada unun topaklanmaması için tel çırpıcı ile sürekli karıştırılmalıdır. Su iyice kaynadıktan sonra tencerenin içerisine köfteler tek tek ilave edilir. Köftelerin yaklaşık 15 dakika kadar pişmesi yeterlidir.

Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve limon suyu çatal yardımıyla iyice çırpılır. Terbiyenin kesilmemesi için yemeğin suyundan bir miktar alınarak terbiyeye eklenir ve çırpma işlemine devam edilir. Terbiye yavaşça tencereye dökülürken köfteler küçük hareketlerle karıştırılmalıdır. Bu esnada yemeğin kıvamı koyulaşacağı için dibi tutmaması adına ara sıra kontrol edilmelidir. Terbiye eklendikten sonra köfte 4-5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Servis tabağına alınan terbiyeli köfte sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Terbiyeli Köfte Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Güncel

Oktay Usta İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tepside İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tepside İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dondurulmuş İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Kaç Kalori?

İçli Köfte Kaç Kalori?

Fırında Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tekirdağ Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tekirdağ Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri