Bayat Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Bayat Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Köftesi

Günümüzde bayat ekmekler sıkça çöpe atılmaktadır. Bu makalede, bayat ekmeklerin israfını önlemek amacıyla lezzetli bir köfte tarifi paylaşacağız. Böylece hem güzel bir yemek hazırlayacağız hem de bayat ekmeklerimizi değerlendireceğiz. Bayat ekmeklerimizi çöpe atmak yerine kurutup robottan geçirerek un haline getirebiliriz. Un haline getirdiğimiz bayat ekmekleri kullanarak Bayat Ekmek Köftesi yapabiliriz.

Bayat Ekmek Köftesi Malzemeleri

  • İki adet bayat ekmek
  • İki adet yumurta
  • Bir adet soğan
  • Bir iki diş sarımsak
  • Yüz gram kadar kaşar peyniri
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe göre pul biber
  • Bir çay bardağı su
  • Bir çay bardağı süt

Bayat Ekmek Köftesi Nasıl Yapılır?

Bayat ekmeklerimizi (un haline getirilmiş bayat ekmekler de kullanılabilir) su ve süt ile ıslatıyoruz. Islattığımız ekmekleri bir kenara bırakıyoruz ve bu arada soğan, sarımsak ve maydanozu temizleyip çok ince kıyıyoruz. (Soğan ve sarımsağı rendeleyebilirsiniz). Kaşar peynirini rendeleyip hazır hale getiriyoruz. Islattığımız ekmeklerin suyunu sıkarak geniş bir kaba alıyoruz. Ekmekleri elimizle ufalıyoruz (eğer robottan çekmediysek). Ufaladığımız ekmeklerin üzerine hazırladığımız soğan ve sarımsağı ilave edip iki üç dakika yoğuruyoruz. Şimdi yumurtaları kırıyoruz, ardından kıyılmış maydanoz ve kaşar peynirini ekleyip tuz ve karabiberi de ilave ederek köftemizi yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi sırasında köftenin kıvamını kontrol ediyoruz; eğer çok yumuşak gelirse galeta unu yardımıyla kıvamını ayarlayabiliriz.

Hazırladığımız köfteyi istediğimiz büyüklükte yuvarlayabiliriz. Yuvarladığımız köfteleri avucumuzun içinde biraz yassılaştırıyoruz ki kızartırken içi hamurumsu kalmasın. Yassılaştırdığımız köfteleri galeta unu ile unladığımız tepsiye dizip üzerini streç film ile kapatıyoruz.

Köfteleri buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dinlenen köfteleri kızartmak için uygun bir kaba yağ koyup yağı kızdırıyoruz. Kızdırdığımız yağda köfteleri önlü arkalı çevirerek kızartıyoruz.

Kızarttığımız köfteleri servis tabağına güzelce yerleştiriyoruz. Bayat Ekmek Köftesi hazır. Köftenin yanında servis etmek için domatesleri söğüş doğrayabiliriz. Damak zevkinize göre yeşil biber ya da turşu servis edebilirsiniz. Söğüş sevmeyenler güzel bir salata hazırlayabilirler. Ayrıca, yanında ev yoğurdu ile yapacağınız ayran da çok güzel olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiğ Köfte Kaç Kalori?

Çiğ Köfte Kaç Kalori?

Güncel

Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İçli Köfte Kaç Kalori?

İçli Köfte Kaç Kalori?