İçli köfte hamurunun cıvık olması gerçekten can sıkıcı bir durum. Malzeme oranlarının yanlış ayarlanması gibi nedenlerin yanı sıra, kullandığınız unun kalitesi de önemli bir etken. Ben de zamanında hamurumu yaparken unun kalitesine dikkat etmediğimde benzer bir sorunla karşılaştım. Un eklemek gibi basit bir çözüm denemek mantıklı görünüyor ama dikkatli olmak gerek; hamurun dengesi bozulabilir. Dinlendirme süresinin de yeterince uzun olduğundan emin olmak, cıvıklık sorununu azaltabilir mi? Ayrıca, ortam sıcaklığı ve nemini kontrol etmek de önemli. Sizce bu faktörlerden hangisi en çok etkili olmuştur?
İçli köfte hamurunun cıvık olması gerçekten can sıkıcı bir durum. Malzeme oranlarının yanlış ayarlanması gibi nedenlerin yanı sıra, kullandığınız unun kalitesi de önemli bir etken. Ben de zamanında hamurumu yaparken unun kalitesine dikkat etmediğimde benzer bir sorunla karşılaştım. Un eklemek gibi basit bir çözüm denemek mantıklı görünüyor ama dikkatli olmak gerek; hamurun dengesi bozulabilir. Dinlendirme süresinin de yeterince uzun olduğundan emin olmak, cıvıklık sorununu azaltabilir mi? Ayrıca, ortam sıcaklığı ve nemini kontrol etmek de önemli. Sizce bu faktörlerden hangisi en çok etkili olmuştur?
Cevap yaz