Tepside İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Tepside İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tepside İçli Köfte

Tepside içli köfte, içli köfteyi çok seven ancak doldurma işlemini zor bulanlar için mükemmel bir alternatiftir. Orijinal tarifine göre daha kolay hazırlanması ve lezzetinin mükemmelliği sayesinde, birçok kişi bu tarifi rahatlıkla yapabilir.

Tepside İçli Köfte Malzemeleri

  • 2,5 su bardağı ince bulgur
  • 3 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 300 gram yağsız kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

İç Harcı için Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı iri kıyım ceviz içi
  • 1 su bardağı ince kıyım yapılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Sıvı yağ

Tepside İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Öncelikle, yuvarlak bir fırın tepsisinin içine belirtilen ölçülerde ince bulguru koyun ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyerek şişmeye bırakın. Yeterince demlenen bulgurun üzerine kıymayı ve haşlanmış patatesleri ilave edip yoğurmaya başlayın. Yoğrulan karışımın içine salça, baharat ve tuz ekleyerek yoğurma işlemini 5 dakika kadar devam ettirin.

İç harcı hazırlamak için, derin olmayan bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve kıymayı kavurun. Ardından, kare şeklinde doğranmış soğanları ekleyerek diriliğini kaybedene kadar kavurun. Tavadaki karışımın içine tuz, ince kıyılmış maydanoz, ceviz ve baharatları ekleyip ocağın altını kapatın.

Önceden hazırladığınız bulgurlu hamurun yarısını yuvarlak bir cam tepsinin içine yayın ve üzerine kıymalı harcı ilave edin. Kalan bulgurlu harcı da kıymaların üzerine yayın ve 200 derece fırında pişmeye bırakın. Bulgurların üzeri hafifçe kızarınca tepside içli köftenizi fırından alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Bağış

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Tepside içli köfte yaparken bulgurun üzerine ne kadar sıcak su eklemem gerekiyor? Bu tarifte belirtilmemiş, siz nasıl yaptınız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Bağış, tepside içli köfte yaparken bulgurun üzerine genellikle bulgurun miktarına bağlı olarak 1,5 ila 2 katı kadar sıcak su eklemeniz yeterli olacaktır. Örneğin, 1 su bardağı bulgur kullanıyorsanız, 1,5-2 su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Bulguru sıcak suyla ıslattıktan sonra üzerini kapatıp yaklaşık 15-20 dakika bekleterek bulgurun suyu çekmesini sağlayabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir! Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Rüyada İçli Köfte Görmek

Rüyada İçli Köfte Görmek

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Nasıl Yapılır?

İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?

Mercimek Köftesi Kaç Kalori?

Güncel

Rüyada Köfte Görmek Rüya Yorumu ve Anlamı

Rüyada Köfte Görmek Rüya Yorumu ve Anlamı

Güncel

Adana İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Adana İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohut Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Anne Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Anne Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Kaç Kalori?

İçli Köfte Kaç Kalori?

Sebzeli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İzmir Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında İzmir Köfte Tarifi ve Malzemeleri