Tepside İçli KöfteTepside içli köfte, içli köfteyi çok seven ancak doldurma işlemini zor bulanlar için mükemmel bir alternatiftir. Orijinal tarifine göre daha kolay hazırlanması ve lezzetinin mükemmelliği sayesinde, birçok kişi bu tarifi rahatlıkla yapabilir. Tepside İçli Köfte Malzemeleri
İç Harcı için Malzemeler
Tepside İçli Köfte Nasıl Yapılır?Öncelikle, yuvarlak bir fırın tepsisinin içine belirtilen ölçülerde ince bulguru koyun ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyerek şişmeye bırakın. Yeterince demlenen bulgurun üzerine kıymayı ve haşlanmış patatesleri ilave edip yoğurmaya başlayın. Yoğrulan karışımın içine salça, baharat ve tuz ekleyerek yoğurma işlemini 5 dakika kadar devam ettirin. İç harcı hazırlamak için, derin olmayan bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve kıymayı kavurun. Ardından, kare şeklinde doğranmış soğanları ekleyerek diriliğini kaybedene kadar kavurun. Tavadaki karışımın içine tuz, ince kıyılmış maydanoz, ceviz ve baharatları ekleyip ocağın altını kapatın. Önceden hazırladığınız bulgurlu hamurun yarısını yuvarlak bir cam tepsinin içine yayın ve üzerine kıymalı harcı ilave edin. Kalan bulgurlu harcı da kıymaların üzerine yayın ve 200 derece fırında pişmeye bırakın. Bulgurların üzeri hafifçe kızarınca tepside içli köftenizi fırından alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |
Tepside içli köfte yaparken bulgurun üzerine ne kadar sıcak su eklemem gerekiyor? Bu tarifte belirtilmemiş, siz nasıl yaptınız?
Cevap yazBağış, tepside içli köfte yaparken bulgurun üzerine genellikle bulgurun miktarına bağlı olarak 1,5 ila 2 katı kadar sıcak su eklemeniz yeterli olacaktır. Örneğin, 1 su bardağı bulgur kullanıyorsanız, 1,5-2 su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Bulguru sıcak suyla ıslattıktan sonra üzerini kapatıp yaklaşık 15-20 dakika bekleterek bulgurun suyu çekmesini sağlayabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir! Afiyet olsun.