Tepside İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tepside içli köfte, geleneksel içli köftenin pratik bir versiyonudur. Kolay hazırlanışı ve lezzetiyle, herkesin beğenisini kazanır. Bu tarif, özellikle dolgu işleminden çekinenler için mükemmel bir alternatiftir. Misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir lezzet!
Tepside İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
14 Eylül 2024

Tepside İçli Köfte


Tepside içli köfte, içli köfteyi çok seven ancak doldurma işlemini zor bulanlar için mükemmel bir alternatiftir. Orijinal tarifine göre daha kolay hazırlanması ve lezzetinin mükemmelliği sayesinde, birçok kişi bu tarifi rahatlıkla yapabilir.

Tepside İçli Köfte Malzemeleri


  • 2,5 su bardağı ince bulgur
  • 3 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 300 gram yağsız kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

İç Harcı için Malzemeler


  • 300 gram kıyma
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı iri kıyım ceviz içi
  • 1 su bardağı ince kıyım yapılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Sıvı yağ

Tepside İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Öncelikle, yuvarlak bir fırın tepsisinin içine belirtilen ölçülerde ince bulguru koyun ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyerek şişmeye bırakın. Yeterince demlenen bulgurun üzerine kıymayı ve haşlanmış patatesleri ilave edip yoğurmaya başlayın. Yoğrulan karışımın içine salça, baharat ve tuz ekleyerek yoğurma işlemini 5 dakika kadar devam ettirin.

İç harcı hazırlamak için, derin olmayan bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve kıymayı kavurun. Ardından, kare şeklinde doğranmış soğanları ekleyerek diriliğini kaybedene kadar kavurun. Tavadaki karışımın içine tuz, ince kıyılmış maydanoz, ceviz ve baharatları ekleyip ocağın altını kapatın.

Önceden hazırladığınız bulgurlu hamurun yarısını yuvarlak bir cam tepsinin içine yayın ve üzerine kıymalı harcı ilave edin. Kalan bulgurlu harcı da kıymaların üzerine yayın ve 200 derece fırında pişmeye bırakın. Bulgurların üzeri hafifçe kızarınca tepside içli köftenizi fırından alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Bağış 24 Temmuz 2024 Çarşamba

Tepside içli köfte yaparken bulgurun üzerine ne kadar sıcak su eklemem gerekiyor? Bu tarifte belirtilmemiş, siz nasıl yaptınız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Bağış, tepside içli köfte yaparken bulgurun üzerine genellikle bulgurun miktarına bağlı olarak 1,5 ila 2 katı kadar sıcak su eklemeniz yeterli olacaktır. Örneğin, 1 su bardağı bulgur kullanıyorsanız, 1,5-2 su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Bulguru sıcak suyla ıslattıktan sonra üzerini kapatıp yaklaşık 15-20 dakika bekleterek bulgurun suyu çekmesini sağlayabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir! Afiyet olsun.

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Pideli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Pideli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri
Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Hatay Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Hatay Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Misket Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Misket Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Çanak Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Çanak Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Islama Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Islama Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Ekşili Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Ekşili Köfte Tarifi ve Malzemeleri
İçli Köfte Hangi Yöreye Aittir?
İçli Köfte Hangi Yöreye Aittir?
Pratik İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Pratik İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
İzmir Köfte Tarifi ve Malzemeleri
İzmir Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Kadın Budu Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Kadın Budu Köfte Tarifi ve Malzemeleri
Mercimek Köftesi Kaç Kalori?
Mercimek Köftesi Kaç Kalori?