İçli köfte yaparken şekil verme aşaması gerçekten de oldukça önemli. Bunu başarmak için ilk önce hamuru doğru kıvamda hazırlamak gerekiyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlamak oldukça pratik bir yöntem. Ancak hamuru açarken dikkatli olmakta fayda var, ince bir tabaka haline getirmek için parmaklarınızı veya merdaneyi kullanmanız iyi bir fikir. İç harcı yerleştirirken de ortasına koymak ve kenarları sıkılaştırmak çok kritik. Peki, şekil verirken büyük mü yoksa küçük mü köfteler yapmalıyım? Sizce hangi pişirme yöntemi içli köftenin lezzetini daha çok artırır, kızartma mı yoksa haşlama mı?
İçli köfte yaparken şekil verme aşaması gerçekten de oldukça önemli. Bunu başarmak için ilk önce hamuru doğru kıvamda hazırlamak gerekiyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlamak oldukça pratik bir yöntem. Ancak hamuru açarken dikkatli olmakta fayda var, ince bir tabaka haline getirmek için parmaklarınızı veya merdaneyi kullanmanız iyi bir fikir. İç harcı yerleştirirken de ortasına koymak ve kenarları sıkılaştırmak çok kritik. Peki, şekil verirken büyük mü yoksa küçük mü köfteler yapmalıyım? Sizce hangi pişirme yöntemi içli köftenin lezzetini daha çok artırır, kızartma mı yoksa haşlama mı?
Cevap yaz