Bu Hatay usulü içli köfte tarifini okuduktan sonra kendim de denemek istiyorum. Dış harcın hazırlanışı oldukça pratik görünüyor. Bulgurun sıcak suyla ıslatılması ve ardından irmik, yumurta ve biber salçası ile yoğrulması, köftenin lezzetini artıracak gibi. İç harcın soğanla kavrulması ve ceviz eklenmesi ise bence bu yemeği özel kılan unsurlar. Kızartma aşamasında köftelerin altın rengi alması gerektiği belirtilmiş, bu aşamayı dikkatle yapmak gerekecek. Servis önerileri de oldukça iştah açıcı; yoğurt ve salçalı sos ile sunmak harika bir fikir. Bu tarife göre hazırladığım içli köfteleri ailemle birlikte paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Başka hangi soslarla servis edilebilir merak ediyorum, belki farklı tatlar deneyebilirim.
Bu Hatay usulü içli köfte tarifini okuduktan sonra kendim de denemek istiyorum. Dış harcın hazırlanışı oldukça pratik görünüyor. Bulgurun sıcak suyla ıslatılması ve ardından irmik, yumurta ve biber salçası ile yoğrulması, köftenin lezzetini artıracak gibi. İç harcın soğanla kavrulması ve ceviz eklenmesi ise bence bu yemeği özel kılan unsurlar. Kızartma aşamasında köftelerin altın rengi alması gerektiği belirtilmiş, bu aşamayı dikkatle yapmak gerekecek. Servis önerileri de oldukça iştah açıcı; yoğurt ve salçalı sos ile sunmak harika bir fikir. Bu tarife göre hazırladığım içli köfteleri ailemle birlikte paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Başka hangi soslarla servis edilebilir merak ediyorum, belki farklı tatlar deneyebilirim.
Cevap yaz