İçli köfte yaparken hangi bulgurların kullanıldığını merak ediyorum. İnce bulgurun dış harçta yaygın olarak kullanıldığı yazıyor ama kaba bulgurun iç harcı zenginleştirdiği de dikkatimi çekti. Yarma bulgura gelince, protein ve lif açısından zengin olması içli köftenin besin değerini artırıyormuş, bu da oldukça ilginç. Siyez bulguru ise organik olması ve farklı aromasının yanında glüten intoleransı olanlar için uygun bir alternatif olmasıyla öne çıkıyor. Bulgurların hazırlanmasının lezzet açısından ne kadar önemli olduğu da vurgulanmış. Peki, içli köfte hazırlarken hangi bulgurların nasıl bir oranla kullanılması gerektiği hakkında bir öneriniz var mı?
İçli köfte yaparken hangi bulgurların kullanıldığını merak ediyorum. İnce bulgurun dış harçta yaygın olarak kullanıldığı yazıyor ama kaba bulgurun iç harcı zenginleştirdiği de dikkatimi çekti. Yarma bulgura gelince, protein ve lif açısından zengin olması içli köftenin besin değerini artırıyormuş, bu da oldukça ilginç. Siyez bulguru ise organik olması ve farklı aromasının yanında glüten intoleransı olanlar için uygun bir alternatif olmasıyla öne çıkıyor. Bulgurların hazırlanmasının lezzet açısından ne kadar önemli olduğu da vurgulanmış. Peki, içli köfte hazırlarken hangi bulgurların nasıl bir oranla kullanılması gerektiği hakkında bir öneriniz var mı?
Cevap yaz