Buzluktaki içli köfteyi pişirmenin en iyi yollarını denemek için sabırsızlanıyorum. Kaynar suda haşlamanın köftelerin iç harcının pişmesini sağladığı ve dış kısmının yumuşak kaldığı söyleniyor. Gerçekten de bu yöntemle denemek istiyorum. Kızartma yöntemi ise dış yüzeyin çıtır çıtır olmasını sağlarmış, ama yağı çok ısıtmak gerektiği konusunda dikkatli olmam gerektiğini düşünüyorum. Fırında pişirme ise daha sağlıklı bir alternatif gibi görünüyor, zeytinyağı ile lezzetlendirmek kesinlikle aklıma yatan bir fikir. Servis önerileri de çok ilginç; özellikle sıcak servis yapmanın lezzeti artıracağı fikri hoşuma gitti. Sizce hangi yöntemi denemeliyim, haşlama mı yoksa fırında mı?
Buzluktaki içli köfteyi pişirmenin en iyi yollarını denemek için sabırsızlanıyorum. Kaynar suda haşlamanın köftelerin iç harcının pişmesini sağladığı ve dış kısmının yumuşak kaldığı söyleniyor. Gerçekten de bu yöntemle denemek istiyorum. Kızartma yöntemi ise dış yüzeyin çıtır çıtır olmasını sağlarmış, ama yağı çok ısıtmak gerektiği konusunda dikkatli olmam gerektiğini düşünüyorum. Fırında pişirme ise daha sağlıklı bir alternatif gibi görünüyor, zeytinyağı ile lezzetlendirmek kesinlikle aklıma yatan bir fikir. Servis önerileri de çok ilginç; özellikle sıcak servis yapmanın lezzeti artıracağı fikri hoşuma gitti. Sizce hangi yöntemi denemeliyim, haşlama mı yoksa fırında mı?
Cevap yaz