Lübnan yoğurtlu içli köfte tarifini okuduktan sonra aklımda birkaç soru oluştu. Bulguru sıcak suyla bekletmek önemli bir adım, peki bu süreyi uzatmanın ya da kısaltmanın etkisi olur mu? İç harcında kullanılan kıymanın çeşidi lezzeti nasıl değiştirir? Ayrıca yoğurt sosuna eklediğimiz sarımsak ve pul biberin miktarı, yemeğin genel tadını nasıl etkiliyor? Yani bu tarifte dengeyi sağlamak için neye dikkat etmeliyiz?
Lübnan yoğurtlu içli köfte tarifini okuduktan sonra aklımda birkaç soru oluştu. Bulguru sıcak suyla bekletmek önemli bir adım, peki bu süreyi uzatmanın ya da kısaltmanın etkisi olur mu? İç harcında kullanılan kıymanın çeşidi lezzeti nasıl değiştirir? Ayrıca yoğurt sosuna eklediğimiz sarımsak ve pul biberin miktarı, yemeğin genel tadını nasıl etkiliyor? Yani bu tarifte dengeyi sağlamak için neye dikkat etmeliyiz?
Cevap yaz