Kahramanmaraş usulü içli köfteyi yapmaya karar verdim ama bazı aşamalarda tereddütlerim var. Öncelikle bulguru sıcak suyla bekletme kısmını tam olarak nasıl yapmalıyım? 15-20 dakika bekletmek yeterli mi, yoksa daha fazla mı bekletmeliyim? Ayrıca, iç harcı hazırlarken soğanı pembeleşene kadar kavurmakta sıkıntı yaşarım mı? Kıymanın tam pişmesini sağlamak için ne kadar süre kavurmaya devam etmeliyim? Kısacası, bu aşamalarda dikkat etmem gereken püf noktaları neler?
Kahramanmaraş usulü içli köfteyi yapmaya karar verdim ama bazı aşamalarda tereddütlerim var. Öncelikle bulguru sıcak suyla bekletme kısmını tam olarak nasıl yapmalıyım? 15-20 dakika bekletmek yeterli mi, yoksa daha fazla mı bekletmeliyim? Ayrıca, iç harcı hazırlarken soğanı pembeleşene kadar kavurmakta sıkıntı yaşarım mı? Kıymanın tam pişmesini sağlamak için ne kadar süre kavurmaya devam etmeliyim? Kısacası, bu aşamalarda dikkat etmem gereken püf noktaları neler?
Cevap yaz