Kolay içli köfte, bu içli köfteleri kolayca hazırlayabilirsiniz. İçli köftelerin en önemli detayı bulgur ve malzemelerin iyice yoğurulması, iç harcının soğuk olması ve pişirme aşamasında bol miktarda ve iyice kızmış yağda kızartılmasıdır. Bu şekilde yaparsanız dağılmalarına engel olursunuz. Suda haşlarken içine biraz tuz ve sıvı yağ atın. Köfteleri suyun içinde fazla karıştırmayın. Suyun kaynamasından sonra içli köfteleri içine atın. İçli köfte hakkında püf noktalarına değindikten sonra, birlikte bu kolay tarifi hazırlamaya başlayalım. Kolay içli köfte için gerekli malzemeler Dış malzemesi - 1 su bardağı köftelik ince bulgur
- 3-4 yemek kaşığı un (Bardak ölçüsüne göre kullanın)
- 1 adet yumurta akı
- Yeterince tuz ve karabiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
İç malzemesi - 200 gram az yağlı kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2-3 sap maydanoz
- 1 çay bardağı çekilmiş iç ceviz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yeteri kadar tuz, toz kırmızı biber ve karabiber
Kolay içli köfte yapımı Kolay içli köftenin önce iç harcını hazırlayalım. Kuru soğanı ince bir şekilde doğrayın. Bunu az yağda biraz kavurduktan sonra kıymayı ilave ederek, kavurmaya devam edin. İçine maydanozu, tuzu, iç cevizi, domates ve biber salçasını ilave edin.
Bir kaç dakika daha kavurduktan sonra ateşin altını kapatın. İç harcının soğuması gerekiyor. Bu arada sizde ince bulgur biraz kaynar suyla ıslatın. Bulgur suyunu çekinceye kadar bekleyin. İçine yumurta akını, domates salçasını, tuzu ve karabiberi ilave edin. Malzemelere önce 3 yemek kaşığı un ilave edin. Gerekirse 1 kaşık daha ilave edebilirsiniz. Bulguru iyice yoğurmalısınız, kıvamı yapışkan bir hamur haline gelmelidir. Aksi takdirde pişerken köfteleriniz dağılabilir. Yoğurma süreniz yarım saat kadar olmalıdır. Yoğururken gerekirse biraz su ve un ilave edebilirsiniz. Hamur kıvamını bulduğunda cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Bunları elinizi hafif ıslatarak, baş parmağınızla içlerini oyun. Aynı kabak oyar gibi içini çukurlaştırmanız gerekir. Hamurun kenarları ne fazla kalın olsun, nede çok ince olsun. Bu arada soğumuş olan iç harcından içine yeterince doldurun. Şimdi hamurları hafif ıslatarak kapatın. Elinizi ıslatarak hamurun her tarafını sıvayın. Kolay içli köfteleri ister bol yağda kızartın, isterseniz bol suyun içinde haşlayın. Suda haşlarsanız piştiğinde köfteler suyun üstüne çıkacaktır. Bu şekilde köftelerin piştiğini anlayabilirsiniz. Kızartma yaparsanız bol ve kızgın yağda pişirmeye dikkat edin. Aksi halde köfteler parçalanabilir. Hazırladığınız içli köfteleri servis tabağına alarak, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Yayınlanma Tarihi : 27.04.2014 07:41:23
0 Yorum Yapılmış "Kolay İçli Köfte"
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Çiğ köfte kalori, Bu
makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında
genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak
sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...
Pideli Köfte, Gaziantep ve
Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen
oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti
lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...
Püreli
Köfte, kızarmış nar gibi görünümüyle oldukça etkileyici ve lezzeti bakımından
da favori olan yemek türlerindendir. Sulu yemek yapan hemen hemen her lokantada
büyük bir tepside görebileceğiniz bu yemek için kullanacağınız...
Patatesli sulu köfte, Bir çoğumuzun bugün ne pişirsem diye düşünür dururuz. Hep besleyici hem doyurucu hemde lezzetli bir yemek yapmak için düşünür dururuz. Genelde de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Pata...
Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...
Terbiyeli sulu köfte, sulu köfte oldukça doyurucu bir ana yemek türüdür. Demir, protein, folik asit ve protein bakımından zengindir. Diyet yapanlar için pek uygun olmasa da suyu fazla tüketilmediği takdirde ufak porsiyonlarda tüke...
Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...
Bulgurlu Köfte: Türk mutfağı dünyada en beğenilen mutfaklar arasındadır. Farklı yörelere özgü birbirinden lezzetli yemekleri ile meşhurdur Türkiye. Bugünkü yazımızda size bu lezzetlerden bulgurlu köftenin nasıl yapıldığını anlatac...
Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...
Misket köfte, Kıyma ile yapılan köfteler büyük veya küçük herkesin severek yediği köftelerdir. Makarnanın yanında, pilavın yanında veya patates kızartmasının yanına en çok yaptığımız yemeklerden bir tanesi de kıymalı köftelerdir....
|
|