İçli Köfte Nasıl Pişirilir



İçli köfte nasıl pişirilir, özenle hazırlanmış olan içli köftelerin pişirilmesi tercihe göre suda haşlama ya da yağda kızartma yapılma yöntemiyle yapılabilir. İçli köftelerin pişirme sırasında dağılmaması için öncelikle hazırlanma aşamalarına dikkat edilmelidir. Köftenin dış malzemesi hazırlanırken kıvamına dikkat edilmelidir. Hamur çamur kıvamına gelecek şekilde yoğurulmalıdır. Hamurun içine mutlaka iki ya da üç kaşık kadar un ilave edilmelidir. Hamuru dağılmadan tutacak malzemelerin başında un, yağsız kıyma, haşlanmış patates ve yumurta akı gelmektedir. Ancak bunları kullanırken mesela kıyma koyduğunuzda yumurta akı koymamanız gerekir. Fakat her malzemenin yanında unu mutlaka kullanın. Bunun yanında köftenin iç malzemesini önceden hazırlayıp, iyice soğutmalısınız. Kıymalı harç bildiğiniz şekilde donmalıdır. İsterseniz hazırladığınız içli köftelerin bir kısmını buzluğa atarak, daha sonra pişirebilirsiniz. İçli köfteleri özenle hazırladıktan sonra pişme aşamasına geçebilirsiniz.

İçli köfte nasıl pişirilir?

Suda haşlama yapılarak: Hazırlamış olduğunuz içli köfteleri bir tepsinin içine sıralayın. Ocağa tencerenin içine bol miktarda su koyun. İçine bir miktar tuz atın. Bunu ateşte iyice kaynatın. İçli köfteleri sıkışık olmayacak şekilde kaynayan suyun içine koyun.

İçli Köfte Nasıl Pişirilir

Suda pişen köfteleri fazla hırpalamayın. Köftelerin çatlamasına ve dağılmasına sebep olabilirsiniz. Köfteler ilk koyduğunuzda suyun dibine çökecektir. Piştikten sonra suyun üzerine çıkarlar. Bu sadece 5-7 dakika kadar sürer. Pişen içli köfteleri kevgirle servis tabağına alabilirsiniz. Köftelerin tamamını pişirdikten sonra, tavada kızdırdığınız tereyağı ve kırmızı toz biber karışımını köftelerin üzerine gezdirerek, sıcak bir şekilde konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Sıvı yağın içinde kızartma yaparak: İçli köfteleri  kızartarak tüketmeyi sevenlerde bazı kurallara dikkat ederse, sonuç bir harika olacaktır. Öncelikle kızartma yapacağınız tava ya da tencerenin içine bol miktarda sıvı yağ koymalısınız. Bunu yüksek ateşin üzerinde iyice kızdırmalısınız. Tabi yağın yanmasına müsaade etmeyin. İçli köfteleri fazla sıkışık olmayacak şekilde kızgın yağın içine koyun. Köftelerin dışı kabuk bağladığı zaman ateşin altını biraz kısabilirsiniz. Bu sayede köftelerin iç kısımlarının iyice pişmesini sağlarsınız. Yine suda haşlama sırasında yaptığınız gibi köfteleri sıvı yağın içinde fazla hırpalamayın. Yavaşça çevirerek her tarafını eşit şekilde kızartmalısınız. Köftelerin dışı kahverengiye dönmelidir. Bütün köfteleri kızarttıktan sonra, servis tabağına alarak sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 28.04.2014 06:35:14





İçli Köfte Nasıl Pişirilir Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "İçli Köfte Nasıl Pişirilir"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Pideli Köfte

Pideli Köfte, Gaziantep ve Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...

Püreli Köfte

Püreli Köfte, kızarmış nar gibi görünümüyle oldukça etkileyici ve lezzeti bakımından da favori olan yemek türlerindendir. Sulu yemek yapan hemen hemen her lokantada büyük bir tepside görebileceğiniz bu yemek için kullanacağınız...

Patatesli Sulu Köfte

Patatesli sulu köfte, Bir çoğumuzun bugün ne pişirsem diye düşünür dururuz. Hep besleyici hem doyurucu hemde lezzetli bir yemek yapmak için düşünür dururuz. Genelde de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Pata...

Köfte Kaç Kalori

Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...

Terbiyeli Sulu Köfte

Terbiyeli sulu köfte, sulu köfte oldukça doyurucu bir ana yemek türüdür. Demir, protein, folik asit ve protein bakımından zengindir. Diyet yapanlar için pek uygun olmasa da suyu fazla tüketilmediği takdirde ufak porsiyonlarda tüke...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

Bulgurlu Köfte

Bulgurlu Köfte: Türk mutfağı dünyada en beğenilen mutfaklar arasındadır. Farklı yörelere özgü birbirinden lezzetli yemekleri ile meşhurdur Türkiye. Bugünkü yazımızda size bu lezzetlerden bulgurlu köftenin nasıl yapıldığını anlatac...

Ekşili Köfte

Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...

Misket Köfte

Misket köfte, Kıyma ile yapılan köfteler büyük veya küçük herkesin severek yediği köftelerdir. Makarnanın yanında, pilavın yanında veya patates kızartmasının yanına en çok yaptığımız yemeklerden bir tanesi de kıymalı köftelerdir....












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Nisan - 2018