Kabak Köftesi



Kabak köftesi, sağlıklı ve insan vücuduna ağırlık vermeyen bir köfte çeşididir. Genellikle yaz aylarında sıkça karşılaşılmaktadır. Kahvaltı öğünlerinde de değişiklik amaçlanarak sofralarda bulundurulmaktadır. Kabak köftesi birçok kişinin severek ve beğenerek yediği köfteler arasında yer almaktadır. Özellikle çocuklar tarafından oldukça denilmektedir. Ekmek arası olarak da lezzetli dürümler hazırlanabilmektedir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Zaman almadan hazırlanabilen kabak köftesi tat olarak da ayrıcalıklı bir lezzettir. Ülkemizde kabak yemekleri arasında en çok sevilen ve beğenilen çeşitler arasında kabak köftesi ilk sıralarda yer almaktadır. Öğünlerde değişik bir lezzet arayışı içindeyseniz kabak köftesini mutlaka denemelisiniz. Sizde kahvaltıda veya hafif bir yemek öğünü geçirmek istediğinizde aile bireylerine kabak köftesi tercih ederek değişik bir sunum yapabilirsiniz. Tam not alacağınızı düşünüyoruz. Mutlaka denemelisiniz. İşte kabak köftesi tarifi.

Kabak köftesi için gerekli olan malzemeler:
  • 3 tane orta boy kabak
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam tuz
  • Köfteyi kızartmak için zeytin yağı
Kabak köftesi yapılışı: Öncelikle kabakları alacalı bir şekilde soyarak yıkayın.
Kabak Köftesi

Bir kap içerisine rendeleyin. Sonra patatesi soyun ve iyice yıkayın. Patatesi de rendenin orta küçülükte ki bölümü ile rendeleyin. Rendelenmiş kabak ve patatesi karıştırarak suyunu sıkın. Kalan patates ve kabak ne çok kuru nede çok sulu kalsın. Orta sululuk ta kalsın ve son olarak soğanı soyarak ayrı bir kab içerisine rendeyin. Soğanın suyunu sıktıktan sonra rendelenmiş kabak ve patatesi ilave edebilirsiniz. Sonrasında maydanozları yıkayarak ayıklayın. Rendelenen sebzelerin içerisine maydanoz önce önce doğrayın ve sebzeleri birbirine karıştırın. Karışımı yoğurmaya başlamadan önce unu ilave ediyoruz ve yumurtayı karışım içerisine kırıyoruz. Kırmızı pul biberi, kimyonu, naneyi ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun. Karışım bütünleşen kadar iyice yoğrulduktan sonra karışımdan küçük küçük parçalar kopararak yassı köfte şekilleri verin. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Artık teflon bir tava içerisine zeytin yağı koyarak köfteleri tek tek kızartabilirsiniz. Şekil verilmiş köfteler bitene kadar zeytin yağında kızartın ve tabaklara alın. Artık kabak köftesi hazır. Sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 16:04:53





Kabak Köftesi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Kabak Köftesi"

Duygu

Cevap Sayısı: 0
Gabaklıköftetarifi

2017-06-20 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Köfte Kaç Kalori

Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Çanak Köfte

Çanak köfte, hem hoşuma giden köfte yemeklerinden biridir. Bu tarifi ilk yaptığımda biraz zorlanmıştım ancak daha sonraları çok basit hale gelmiştir. Benim zorlanmış olmam gözünüzü korkutmasın. Sadece köfteleri kül tablası gibi ya...

Ekşili Köfte

Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...

Harput Köftesi

Harput köftesi, ülkemize özgü bir lezzettir. Adını Elazığ ilimizin Harput ilçesinden alan bu köfte, tam olarak Doğu Anadolu Bölgesinde yapılmaktadır. Bu köfte yemeği, Elazığ'da çok eski zamanlardan beri yapılan ve insanların çok s...

Tire Köfte

Tire köfte, İzmir yöresine ait olan tire köftesi ismini İzmir'in tire ilçesinden almaktadır. Orijinal tire köftesi uzun şişelere geçirilerek odun ateşinde pişirilir. Ancak sizin için hazırladığımız bu tarifle tire köfte sini ev or...

Pideli Köfte

Pideli Köfte, Gaziantep ve Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...

Köfte

Köfte, köfte çok geniş kapsamlı bir yemek çeşididir. Türk mutfağında birçok köfte çeşidi vardır. Bunlar et ile yapıldığı gibi bulgur ile de yapılabilen köfteler vardır. He biri birbirinden lezzetli ve sevilen köftelerdendir. Türk...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

Tepsi Köfte

Tepsi Köfte, ülkemizin Antakya bölgesinde ünlü olmuş ve kültürel özelliklerin de yansıtıldığı lezzetlerdendir. Özellikle köfte etin en sevilen halleri arasındadır. Birde yanına sebzelerin eklenmesi köfteye, hem görsellik katar hem...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Şubat - 2018