Fellah Köftesi



Fellah köftesi, günümüzde insanların hem sıcak bir şekilde hem de soğuk bir şekilde tüketebildikleri mükemmel bir lezzettir. Sıcak ve soğuk olarak tüketildiğinde azda olsa farklı lezzetler alınabilen bu köfteyi, sizlerde damak zevkinize göre sıcak ya da soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz. Bu köfte bazı insanlar tarafından da salça ile hazırlanan sosu ile tüketilir. Bu şekilde de çok daha büyük bir lezzet eklenmiş olduğu için birçok kişi sevmektedir. Fellah köftesinin midesi zayıf olan insanlarda küçük yan etkileri bulunmaktadır. Çünkü hazmı son derece zor olan bu köfte mideyi biraz zorlayabilir. Bu nedenle fellah köftesini tüketirken kesinlikle dikkatli olmalısınız. Ana malzemesi bulgur ve un olan fellah köftesi, doğru hazırlandığında ve gerekli olan tüm malzemeler içerisine eklendiğinde oldukça lezzetli olur. Özellikle misafirleriniz için sofralarınızı şenlendirecek olan bu köfte birçok kişinin damak tadına uyacak ve insanların hoşuna gidecektir. Fellah köftesi, ülkemize has bir yemek olsa bile birçok kişi bu köftenin adını bile duymamıştır. Bu köfte yapılırken sarımsağını çok iyi ayarlamalısınız. Çünkü fellah köftesinin en büyük lezzetlerinden biri tabi ki içerisindeki sarımsağıdır. Genellikle bölgesel olarak özelliğini taşıyan ve aynı zamanda ülkemizin belli i bölgelerindeki insanların bildiği bu köfte için aşağıdaki malzemeler gerekecektir. 

Fellah köftesi malzemeler:
  • Bir su bardağı kadar kısırlık bulgur,
  • Bir çay bardağı un,
  • Bir adet yumurta,
  • Bir kase yoğurt,
  • Bir miktar kimyon ve karabiber,
  • Bir miktar kırmızı biber ve tuz
  • Birkaç dal maydanoz,
  • 5 adet orta boy domates,
  • 3 diş sarımsak,
  • Bir çorba kaşığı salça
Yukarıda belirtilen malzemelerin hazırlanması sonrasında fellah köftesi yapılışına geçilebilir. Fellah köftesinin yapılışına çok özen gösterin ve gerekli şekli kesinlikle doğru vermeye çalışın.
Fellah Köftesi

Aksi durumda yapmış olduğunuz fellah köftesi özgünlüğünü kaybederek farklı yemeklere benzeyebilir. Yapılış aşamasına geçmeden önce belirtmek isterim ki bu köfte içerisine koyacağınız tuz oranı da çok dikkat istemektedir. Tuz oranını doğru yakalamanız durumunda istediğiniz lezzete biraz daha yaklaşabilirsiniz. 

Fellah köftesi yapılışı:

Malzemelerde bahsetmiş olduğumuz bulguru bir su bardağı sıcak suyla ıslatın ve bir süre bekleyerek bu bulgurun tam olarak şişmesini sağlayın. Bulgur tam olarak şiştikten sonra bir kenara un, yumurta, salça ve diğer baharatları doğru oranlarda atarak bol bol bulgurla birlikte yoğurulur. Yoğurma işlemini uzun tutmanız tavsiye edilmektedir. Çünkü kısa süreli olan yoğurma işlemi lezzet kaybına neden olurken uzun süreli yoğurma işlemi bu sorunun ortaya çıkmasına neden olmaz. 
Bu işlem sonrasında yoğurduğunuz hamurdan minik toplar yaparak parmağınızla bir tarafına bastırın ve bu şekilde şekillendirin. Bu şekillendirme ve yuvarlama işlemini tüm hamura uygulayın. Daha sonra ayrı bir tencere içerisine su, tuz ve biraz da sirke ekleyerek bol bol kaynatılır. Karışımınız kaynarken sizler de köftelerinizi içerisine ekleyin. Bu şekilde fellah köftesinin dağılmadan iyi bir şekilde haşlanmasını sağlayın. 
Köfteleriniz kaynarken aynı zamanda sizlerde ayrı bir tava içerisinde sos hazırlamalısınız. Bunun için öncelikle domatesleri, iki diş sarımsağı, zeytin yağını ve maydanozu karıştırarak sos yapın. Maydanozu sosunuz içerisine dilimleyerek koymalısınız. Sosunuz hazırlandıktan sonra elimizde kalan bir diş sarımsağı da yoğurt içerisine ezerek koyduktan sonra bol bol çırpın. Köftenizi servis tabaklarına ekleyin ve üzerine yoğurdu ilave edin. Bu şekilde fellah köftesi hazır olur. 

Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 11.07.2016 18:53:46





Fellah Köftesi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Fellah Köftesi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Köfte Kaç Kalori

Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Çanak Köfte

Çanak köfte, hem hoşuma giden köfte yemeklerinden biridir. Bu tarifi ilk yaptığımda biraz zorlanmıştım ancak daha sonraları çok basit hale gelmiştir. Benim zorlanmış olmam gözünüzü korkutmasın. Sadece köfteleri kül tablası gibi ya...

Ekşili Köfte

Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...

Harput Köftesi

Harput köftesi, ülkemize özgü bir lezzettir. Adını Elazığ ilimizin Harput ilçesinden alan bu köfte, tam olarak Doğu Anadolu Bölgesinde yapılmaktadır. Bu köfte yemeği, Elazığ'da çok eski zamanlardan beri yapılan ve insanların çok s...

Tire Köfte

Tire köfte, İzmir yöresine ait olan tire köftesi ismini İzmir'in tire ilçesinden almaktadır. Orijinal tire köftesi uzun şişelere geçirilerek odun ateşinde pişirilir. Ancak sizin için hazırladığımız bu tarifle tire köfte sini ev or...

Pideli Köfte

Pideli Köfte, Gaziantep ve Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...

Köfte

Köfte, köfte çok geniş kapsamlı bir yemek çeşididir. Türk mutfağında birçok köfte çeşidi vardır. Bunlar et ile yapıldığı gibi bulgur ile de yapılabilen köfteler vardır. He biri birbirinden lezzetli ve sevilen köftelerdendir. Türk...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

Tepsi Köfte

Tepsi Köfte, ülkemizin Antakya bölgesinde ünlü olmuş ve kültürel özelliklerin de yansıtıldığı lezzetlerdendir. Özellikle köfte etin en sevilen halleri arasındadır. Birde yanına sebzelerin eklenmesi köfteye, hem görsellik katar hem...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Şubat - 2018