Anne Köftesi



Anne Köftesi, Köfte denildiğinde ilk akla gelen herkesin kendi annesinin yaptığı o lezzetli, tadına doyulmayan anne köftesidir. Hiç kimse hiçbir yerde kendi annesinin yaptığı köftenin tadını alama. Her zaman benim annem daha lezzetli yapıyor derler. Marifet konulan malzemelerde mi yoksa evlatları için yapıldığında koyulan sevgi midir orası tartışılır. Bugün vereceğimiz tarifimizde annelerinizin yaptığı köftelerin lezzetini bulmanızı diliyorum... Anlatacağımız tarif yedi kişilik bir aileye göredir.  Kendi ailenize göre yapmanız için malzemeleri arttırıp veya azaltabilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Anne Köftesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 600 gr yağlı dana kıyma
  • 4 dilim ekmek içi 
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta 
  • 2 çay kaşığı  tuz
  • 1,5 çay kaşığı kimyon 
  • 1,5 çay bardağı kekik 
  • 1,5 çay kaşığı karabiber 
  • 1,5 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet limon
  • Maydanoz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ, 
  • 4 veya 5 adet patates.

Anne Köftesi Hazırlanışı

İlk olarak bayat ekmeği robottan geçiriyoruz. İsteğe göre ekmek dilimlerini artırabilirsiniz. İnce olarak kıydığınız ekmekleri bir kap içine alıyoruz.

Anne Köftesi

. Ardından yağlı dana kıymanızı robottan geçirdiğimiz ekmeklerin içerisine ilave ediyoruz. Kuru soğanları kabuklarından ayırıyoruz ve bir rende yardımı ile ekmek ve kıymamızın içerisine ekliyoruz. Tabi soğanları başka kapta rendeleyip soğanların suyunu sıktıktan sonra karışımımızın içerisine ekliyoruz. Yumurtayı da içerisine ekliyoruz. Maydanozları iyice yıkadıktan sonra içerisine ekleyeceğiniz kadar ince ince doğruyoruz ve karışıma ekliyoruz. Sarımsakları kabuklarından ayırdıktan sonra ister karışımların içine rendeleyin ister ince ince doğrayın ve ilave edin. Karışımın içerisine ilk olarak tuzu, kimyon, pul biber ve karabiberi ilave ediyoruz. Limondan üç dört damla ya da bir ekmek, kıyma, maydanoz karışımımızın içerisine döküyoruz. Son olarak eğer köftelerin tutmasını istiyorsanız yarım çay bardağı su ilave edebilirsiniz. Kap içerisindeki malzemeleri iyice birbirine karışana kadar yoğuruyoruz. İstenilen kıvama gelince üzerini kapatıp 20 dk dinlendiriyoruz. Dinlenen köfteleri yuvarlak şekiller veriyoruz. Tavanızın dibine kızartmalık sıvı yağı döküyoruz hazırlanan köfteleri kızartıyoruz. Başka bir tavada ise doğranıp yıkanan patatesleri kızartıyoruz. Köftelerimizi servis tabağına alıp kızarmış patatesleri de yanına ekleyerek servise hazır hale getiriyoruz.

Yayınlanma Tarihi : 11.07.2016 18:46:30





Anne Köftesi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Anne Köftesi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Köfte Kaç Kalori

Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Çanak Köfte

Çanak köfte, hem hoşuma giden köfte yemeklerinden biridir. Bu tarifi ilk yaptığımda biraz zorlanmıştım ancak daha sonraları çok basit hale gelmiştir. Benim zorlanmış olmam gözünüzü korkutmasın. Sadece köfteleri kül tablası gibi ya...

Ekşili Köfte

Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...

Harput Köftesi

Harput köftesi, ülkemize özgü bir lezzettir. Adını Elazığ ilimizin Harput ilçesinden alan bu köfte, tam olarak Doğu Anadolu Bölgesinde yapılmaktadır. Bu köfte yemeği, Elazığ'da çok eski zamanlardan beri yapılan ve insanların çok s...

Tire Köfte

Tire köfte, İzmir yöresine ait olan tire köftesi ismini İzmir'in tire ilçesinden almaktadır. Orijinal tire köftesi uzun şişelere geçirilerek odun ateşinde pişirilir. Ancak sizin için hazırladığımız bu tarifle tire köfte sini ev or...

Pideli Köfte

Pideli Köfte, Gaziantep ve Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...

Köfte

Köfte, köfte çok geniş kapsamlı bir yemek çeşididir. Türk mutfağında birçok köfte çeşidi vardır. Bunlar et ile yapıldığı gibi bulgur ile de yapılabilen köfteler vardır. He biri birbirinden lezzetli ve sevilen köftelerdendir. Türk...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

Tepsi Köfte

Tepsi Köfte, ülkemizin Antakya bölgesinde ünlü olmuş ve kültürel özelliklerin de yansıtıldığı lezzetlerdendir. Özellikle köfte etin en sevilen halleri arasındadır. Birde yanına sebzelerin eklenmesi köfteye, hem görsellik katar hem...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Şubat - 2018