Yoğurtlu İçli Köfte, özel günlerinizde sofralarınızı süslemek için harika bir tercih olacaktır. Çocuklarınızın gelişimine yardımcı olmak için besleyici değeri oldukça yüksek olmasının yanı sıra mükemmel lezzeti ile de bu konuda size iyi bir alternatif olacaktır. Yoğurtlu İçli Köfte İçin Gerekli Olan Malzemeler Dış Hamuru İçin - 1 su bardağı dolusu köftelik bulgur
- 1 su bardağı dolusu ince bulgur
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz
İç Harcı İçin - Yarım kg köftelik kıyma
- 5-6 adet orta boy kuru soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- Yeteri kadar tuz
Sosu İçin - 1 kg süzme yoğurt
- 1 tane yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- 4 su bardağı dolusu su
Yoğurtlu İçli Köfte Yapılışı Dış Hamurun Hazırlanışı İlk olarak 1 su bardağı köftelik bulgur ve 1 su bardağı ince bulguru çukur bir kabın içine alarak ılık su yardımıyla ıslaması için bırakalım. Islanarak suyunu çeken bulgurların üzerine 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı kırmızı toz biber ve yeteri kadar tuz ilave ederek karıştırarak bulgurları yumuşamaya bırakalım. Bekleyerek yumuşayan bulguru elimizle iyice yumuşayıp özleşene kadar yoğurup dinlenmesi için beklemeye bırakalım. İç Harcın Hazırlanışı Uygun bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağının ilave edip ocağa koyarak yağı eritelim.
Eriyen yağın üzerine kabukları soyularak ince ince kıyılmış soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar karıştırarak kavuralım. Kavrulma aşamasında olan soğanlara yarım kg köftelik kıymayı ilave edip kıyma bıraktığı suyu çekinceye kadar karıştırarak kavuralım. Kavrularak suyunu çeken kıymanın üzerine 2 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı karabiberi yeteri kadar tuz ve yarım su bardağı çekilmiş ceviz içini ilave edip karıştırdıktan sonra iç harcı soğuması için beklemeye bırakalım.Daha önce hazırladığımız bulgurlu harçtan ceviz iriliğinde parçalar kopartarak elimizle, yuvarladıktan sonra parmağımızla ortasını açarak çanak şekline getirdikten sonra bir kaşık yardımıyla kıymalı iç harçtan koyarak üzerini yuvarlayıp kapatıp arzuya göre yuvarlak veya oval köfteler hazırlayarak tüm harcı tamamladıktan sonra içli köfteleri buzdolabına koyarak dinlenmesi için bekletelim. Sosun Hazırlanışı Uygun bir tencereye 1 adet yumurta, 1 kg süzme yoğurt, 2 çorba kaşığı un ve 4 su bardağı su ilave ederek bir çırpma teli yardımıyla karışım pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırptıktan sonra ocağa alıp sürekli karıştırarak yoğurtlu sosu kaynatalım. Sos kaynadıktan sonra içine hazırladığımız içli köfteleri ekleyerek 5-6 dakika kadar ağır ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Servis sırasında arzuya göre üzerine tereyağı ve nane yakarak servis yapalım. Afiyet olsun...
Yayınlanma Tarihi : 09.11.2014 23:03:26
1 Yorum Yapılmış "Yoğurtlu İçli Köfte"
Yoğurtlu İçli Köfte hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Yoğurtlu İçli Köfte konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.
2013-01-28 / Kullanıcı oyu: 4,5
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Çiğ köfte kalori, Bu
makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında
genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak
sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...
Pideli Köfte, Gaziantep ve
Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen
oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti
lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...
Püreli
Köfte, kızarmış nar gibi görünümüyle oldukça etkileyici ve lezzeti bakımından
da favori olan yemek türlerindendir. Sulu yemek yapan hemen hemen her lokantada
büyük bir tepside görebileceğiniz bu yemek için kullanacağınız...
Patatesli sulu köfte, Bir çoğumuzun bugün ne pişirsem diye düşünür dururuz. Hep besleyici hem doyurucu hemde lezzetli bir yemek yapmak için düşünür dururuz. Genelde de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Pata...
Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...
Terbiyeli sulu köfte, sulu köfte oldukça doyurucu bir ana yemek türüdür. Demir, protein, folik asit ve protein bakımından zengindir. Diyet yapanlar için pek uygun olmasa da suyu fazla tüketilmediği takdirde ufak porsiyonlarda tüke...
Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...
Bulgurlu Köfte: Türk mutfağı dünyada en beğenilen mutfaklar arasındadır. Farklı yörelere özgü birbirinden lezzetli yemekleri ile meşhurdur Türkiye. Bugünkü yazımızda size bu lezzetlerden bulgurlu köftenin nasıl yapıldığını anlatac...
Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...
Misket köfte, Kıyma ile yapılan köfteler büyük veya küçük herkesin severek yediği köftelerdir. Makarnanın yanında, pilavın yanında veya patates kızartmasının yanına en çok yaptığımız yemeklerden bir tanesi de kıymalı köftelerdir....
|
|