Sebzeli Köfte



Sebzeli köfte, Misafirlerinize ve halkına lezzetli anlar yaşatabileceğiniz bol malzemeli sebzeli köfte anlatacağımTarif oldukça zengin ve doyurucu özellikte ve  porsiyonuna göre 5 kişiye rahatlıkla yetecektir. Hazırlama süresi: 25 dakika, pişirme süresi ortalama: 30 dakika sürmektedir.

Köfte için malzemeler:
  • 250 gr kıyma
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 2 çay kaşığı galeta unu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • Tuz ve sevdiğiniz baharatlar
  • 2 yemek kaşık un

Sebzeli Karışım için malzemeler:

  • 30 gr tereyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 3 çay bardağı doğranmış domates
  • 1,5 kaşık domates püresi
  • 1 litre su
  • 2 adet patates
  • 3 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • Maydanoz, kekik, karabiber ve tuz
Sebzeli köfte Yapılışı:

İlk önce harcımızı hazırlayınız ve sonra köfteyi yoğurunuz.

Sebzeli Köfte

Yoğurma kabına kıymayı, kıyılmış soğanı, maydonuzu, ekmek içini ve galeta unu, yumurta ve baharatları ekleyip yoğurunuz. Ardından misket büyüklüğünde parçalar halinde koparın. Hazırladığınız tanelerin birbirine yapışmaması için içi un serpilmiş tepsiye alınız.

İkinci adımda sebzeli karışımı hazır edip ocağa bırakıyoruz. Soğanı, patatesi, kerevizi, havuçları küp halinde doğrayın. Tencereyi pişirmek için ocağına alın. Tereyağını ısıtıp doğranmış soğanları kavurunuz. Üzerine domates püresi ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Sırayla, havuç, kereviz ve konserve domatesleri ekleyip 3-4 dakika kadar daha pişirin. Son olarak üzerine sıcak su ekleyip kısık ateşte kaynatın.

Ocak kaynadığında köfteleri ilave edip 15 dakika pişirdikten sonra Patatesi ve bezelyeleri ilave ediniz. Tahmini 10 dakika sonra sebzeli köftemiz hazır olacaktır.

Yayınlanma Tarihi : 17.06.2016 04:57:59





Sebzeli Köfte Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Sebzeli Köfte"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Köfte Kaç Kalori

Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Çanak Köfte

Çanak köfte, hem hoşuma giden köfte yemeklerinden biridir. Bu tarifi ilk yaptığımda biraz zorlanmıştım ancak daha sonraları çok basit hale gelmiştir. Benim zorlanmış olmam gözünüzü korkutmasın. Sadece köfteleri kül tablası gibi ya...

Ekşili Köfte

Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...

Harput Köftesi

Harput köftesi, ülkemize özgü bir lezzettir. Adını Elazığ ilimizin Harput ilçesinden alan bu köfte, tam olarak Doğu Anadolu Bölgesinde yapılmaktadır. Bu köfte yemeği, Elazığ'da çok eski zamanlardan beri yapılan ve insanların çok s...

Tire Köfte

Tire köfte, İzmir yöresine ait olan tire köftesi ismini İzmir'in tire ilçesinden almaktadır. Orijinal tire köftesi uzun şişelere geçirilerek odun ateşinde pişirilir. Ancak sizin için hazırladığımız bu tarifle tire köfte sini ev or...

Pideli Köfte

Pideli Köfte, Gaziantep ve Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...

Köfte

Köfte, köfte çok geniş kapsamlı bir yemek çeşididir. Türk mutfağında birçok köfte çeşidi vardır. Bunlar et ile yapıldığı gibi bulgur ile de yapılabilen köfteler vardır. He biri birbirinden lezzetli ve sevilen köftelerdendir. Türk...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

Tepsi Köfte

Tepsi Köfte, ülkemizin Antakya bölgesinde ünlü olmuş ve kültürel özelliklerin de yansıtıldığı lezzetlerdendir. Özellikle köfte etin en sevilen halleri arasındadır. Birde yanına sebzelerin eklenmesi köfteye, hem görsellik katar hem...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Şubat - 2018