Sahan Köfte



Sahan Köfte, Genellikle sahan köfte her evde sık, sık yapılan bir köfte türüdür. Hemen, hemen her yaş gurubunun büyük bir beğeni ve severek yediği bir tariftir saham köfte yapımının da çok zor olduğu söylenemez. Özellikle ev hanımlarının çocuklarının be eşinin çok severek yediği sahan köfteyi yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğu bilinenler arasındadır. Yemekli davetlerinizde de misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edeceğiniz köfte çeşididir sahan köfte.

Sahan Köfte İçim Malzemeler
  • 2 Adet orta boy domates
  • 1 Adet patates
  • Yarım kilo köftelik kıyma
  • 1 Su bardağı sıcak su
  • 3 Yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1-2 Dilim bayat ekmek
  • 2 Adet orta boy kuru soğan
  • 5 Diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 Adet yumurta
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • Toz biber, karabiber, tuz, kırmızı pul biber ve kimyon
  • Yeteri kadar maydanoz
  • 1 Yemek kaşığı margarin

Sahan Köfte Yapılışı

Sahan köfte yapılışında öncelikle hazırlanan kuru soğan ve sarımsaklar rende yardımı ile parçalanır ve bayat ekmekler küçük parçalar halinde ufalanarak bir kenara alınır. Daha sonra sahan köfte için alınan kıyma genişçe bir kap içerisine alınır. Kıyma üzerine rendelenen kuru soğan, sarımsak ve ufalanan ekmekler ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra tencere içerisinde karıştırılan malzemeler içerisine bir adet yumurta kırılır ve üzerine  daha önceden ince, ince kıyılan maydanoz da ilave edilir tekrar karıştırılır

Sahan Köfte

Sahan köfte için daha sonra hazırlanan karışım içerisine tuz, karabiber, kimyoni pul biber, karabiber de katılarak malzemeler güzelce yoğrulur. Hazırlana sahan köfte malzemeleri en az 30 dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra hazırlanan köfte harcı ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yassı şekil olacak şekilde avuç içinde şekil verilir. Sahan köfte için daha sonra teflon tava içerisine sıvı yağı ve biraz margarin konulur. Yağın kızmasından sonra köfteler sırası ile her iki tarafı da güzelce kızartılır. Daha sonra hazırlanan domatesler yine sıvı yağı ile kavrulur kavrulan domatesler sos için bir kenara alınır. Sahan köfte için hazırlana patatesler yuvarlak şekilde doğranır ve tencere içerisine dizilir. Daha sonra tencere içerisine dizilen patatesler üzerine hazırlanan köfteler sıra ile dizilir. Daha sonra tencere içerisine önceden hazırlanan domatesler eşit şekilde dağıtılır. Ve tencere içerisine hazırlanan sıcak su salça ile karıştırılarak ilave edilir fakat ilave edilen salçalı suyun köftelerin üzerine çıkmamasına dikkat edilmelidir. Hazır hale gelen tencereyi kısık ateş üzerinde en az 25 dakika kadar pişirilir. Sahan köftemiz servise hazırdır. Sıcak servis yapılmalıdır.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 12:11:41





Sahan Köfte Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Sahan Köfte"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Köfte Kaç Kalori

Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Çanak Köfte

Çanak köfte, hem hoşuma giden köfte yemeklerinden biridir. Bu tarifi ilk yaptığımda biraz zorlanmıştım ancak daha sonraları çok basit hale gelmiştir. Benim zorlanmış olmam gözünüzü korkutmasın. Sadece köfteleri kül tablası gibi ya...

Ekşili Köfte

Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...

Harput Köftesi

Harput köftesi, ülkemize özgü bir lezzettir. Adını Elazığ ilimizin Harput ilçesinden alan bu köfte, tam olarak Doğu Anadolu Bölgesinde yapılmaktadır. Bu köfte yemeği, Elazığ'da çok eski zamanlardan beri yapılan ve insanların çok s...

Tire Köfte

Tire köfte, İzmir yöresine ait olan tire köftesi ismini İzmir'in tire ilçesinden almaktadır. Orijinal tire köftesi uzun şişelere geçirilerek odun ateşinde pişirilir. Ancak sizin için hazırladığımız bu tarifle tire köfte sini ev or...

Pideli Köfte

Pideli Köfte, Gaziantep ve Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...

Köfte

Köfte, köfte çok geniş kapsamlı bir yemek çeşididir. Türk mutfağında birçok köfte çeşidi vardır. Bunlar et ile yapıldığı gibi bulgur ile de yapılabilen köfteler vardır. He biri birbirinden lezzetli ve sevilen köftelerdendir. Türk...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

Tepsi Köfte

Tepsi Köfte, ülkemizin Antakya bölgesinde ünlü olmuş ve kültürel özelliklerin de yansıtıldığı lezzetlerdendir. Özellikle köfte etin en sevilen halleri arasındadır. Birde yanına sebzelerin eklenmesi köfteye, hem görsellik katar hem...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Şubat - 2018