Patatesli sulu köfte, Bir çoğumuzun bugün ne pişirsem diye düşünür dururuz. Hep besleyici hem doyurucu hemde lezzetli bir yemek yapmak için düşünür dururuz. Genelde de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Patatesli sulu köfte tamda bu nedenlere uygun bir yemek çeşididir. Genellikle İç Anadolu da fazlasıyla tüketilmektedir. Ayrıca misafirlerimiz için hazırlayacağımız akşam yemekleri içinde oldukça lezzetli bir alternatiftir. Patatesli sulu köfte yöreye göre farklı farklı şekillerde hazırlanmaktadır. Kimi ince köftelik bulgur ile hazırlarken kimi de pirinç kullanarak ta hazırlanmaktadır. Ne şekilde hazırlanırsa hazırlansın her hali ile çok lezzetli bir yemektir. Bu enfes lezzeti hazırlamak için bulgur veya kullanacağımız pirinçle kıymayı özenle yoğurmak gerekmektedir aksi taktirde pişerken köfteler dağılabilir. Sizlerde bu enfes lezzeti deneyip tatmak ister iseniz sizlerle paylaşmış olduğum tarife uymanız yeterli olacaktır.
Patatesli sulu köfte için gerekli malzemeler - 3 adet iri boy patates,
- 1 baş kuru soğan,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- 1 adet havuç,
- 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- Yeterince sıcak su,
Köftesi için gerekli malzemeler - Yarım kilo az yağlı kıyma,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 diş sarımsak,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı kimyon,
- 1 su bardağı kısırlık bulgur,
- 2 yemek kaşığı un,
- Ayrıca köfteyi kızartmak için 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Patatesli sulu köfte Hazırlanışı
Patatesli sulu köfte hazırlamak için ilk olarak köfteyi yoğurmakla başlıyoruz. . Köfte için derin bir kabın içerisine Köftelik bulguru bir çay bardağı kadar sıcak su ile ıslatıyoruz. Daha sonra içerisine Kuru soğan ve sarımsakları rendenin ince bıçaklı tarafı ile rendeliyoruz. İçerisine kara biber, kimyon, pul biber ve tuzu ilave edip bir güzel yoğuruyoruz. Bulgur ve diğer malzemeler iyice özleşince Kıymayı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Daha sonra köftelerin toparlanması için içerisine iki yemek kaşığı un ilave edip tekrar yoğuruyoruz. Ardından yoğurduğumuz köfteden misket büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız köfteleri servis tabağına dizerek bir kenara alıyoruz.
Köfteler bir kenarda beklerken biz derin bir tencerenin içerisine küp küp doğradığımız kuru soğanı ve sıvı yağı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra salça, tuz, pul biber ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığımız patatesleri ekliyoruz. Daha sonra ince kabuğunu soyduğumuz havucu da halka halka doğrayıp ekledikten sonra sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Patates ve havuçlar bir miktar pişinceye kadar biz teflon bir tencerenin içerisine iki kaşık sıvı yağı koyup ısıtıyoruz. Ardından köfteleri de iki yemek kaşığı una bulayıp ısıttığımız yağın içerisine bırakıyoruz tavayı sallayarak köfteleri hafif kızartıyoruz. Kızarttığımız köfteleri kaynayan tencerenin içerisine ekleyip bir miktar daha kaynatıyoruz. Daha sonra pişen yemeği ocaktan indirip sıcak olarak yemek tabaklarına alıyoruz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 14:30:12
0 Yorum Yapılmış "Patatesli Sulu Köfte"
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Çiğ köfte kalori, Bu
makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında
genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak
sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...
Pideli Köfte, Gaziantep ve
Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen
oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti
lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...
Püreli
Köfte, kızarmış nar gibi görünümüyle oldukça etkileyici ve lezzeti bakımından
da favori olan yemek türlerindendir. Sulu yemek yapan hemen hemen her lokantada
büyük bir tepside görebileceğiniz bu yemek için kullanacağınız...
Patatesli sulu köfte, Bir çoğumuzun bugün ne pişirsem diye düşünür dururuz. Hep besleyici hem doyurucu hemde lezzetli bir yemek yapmak için düşünür dururuz. Genelde de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Pata...
Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...
Terbiyeli sulu köfte, sulu köfte oldukça doyurucu bir ana yemek türüdür. Demir, protein, folik asit ve protein bakımından zengindir. Diyet yapanlar için pek uygun olmasa da suyu fazla tüketilmediği takdirde ufak porsiyonlarda tüke...
Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...
Bulgurlu Köfte: Türk mutfağı dünyada en beğenilen mutfaklar arasındadır. Farklı yörelere özgü birbirinden lezzetli yemekleri ile meşhurdur Türkiye. Bugünkü yazımızda size bu lezzetlerden bulgurlu köftenin nasıl yapıldığını anlatac...
Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...
Misket köfte, Kıyma ile yapılan köfteler büyük veya küçük herkesin severek yediği köftelerdir. Makarnanın yanında, pilavın yanında veya patates kızartmasının yanına en çok yaptığımız yemeklerden bir tanesi de kıymalı köftelerdir....
|
|