Kıymalı İçli Köfte Tarifi



Kıymalı içli köfte tarifi, yöresel lezzetler arasında severek tüketilen tariflerden biridir. Yapımı biraz zahmetli olsa da, hem sağlıklı hem de lezzetliyle herkesin beğenisini toplar. Kadınlarımız bunu el marifetleriyle eminiz kolay bir şekilde hazırlayacaktır. Dışarıda hazır olarak yediklerinizden daha lezzetli bir içli köfte hazırlayabilirsiniz. Kıymalı içli köfteleri hazırladıktan sonra mutlaka iyice kızdırdığınız bol yağın içinde kızartmanızı öneririz. Evde hazırladığınız içli köftelerin hem lezzeti, hem de görünümü daha farklı olacaktır. Özenle hazırladığınız içli köfteleri dilerseniz buzdolabında dondurabilir ve daha sonra kızartıp ya da haşlayarak servis edebilirsiniz. Şimdi birlikte kıymalı içli köfte tarifini hazırlamaya başlayabiliriz.   

Kıymalı içli köfte tarifi için gerekli malzemeler

İç malzemeler

  • 1 kilo içine kuzu boşluğundan ilave edilmiş kıyma
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 kilo kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Dış malzemeler

  • 1 kilo köftelik ince bulgur
  • 1 su bardağı un
  • 3 su bardağı yarma unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

Kıymalı içli köfte tarifi yapımı

İçli köftenin yapımına ilk önce iç malzemesini hazırlayarak başlayalım. Çünkü iç malzemenin soğuması gerekiyor. Önce soğanları çok ince şekilde yemeklik doğrayalım. Bir tavanın içine zeytinyağını ve tereyağını koyarak, ocağın üzerinde kızdıralım. İçine doğradığınız kuru soğanları koyarak, biraz kavuralım. Ardından kıymayı ekleyerek, suyunu salıp çekinceye kadar birlikte kavurmaya devam edelim. İçine baharatları, tuzu, biber salçasını ve iç cevizleri koyalım. Malzemeleri bir iki defa karıştırarak kavurduktan sonra, iç malzemeyi ocaktan alalım.

Kıymalı İçli Köfte Tarifi

Bunu soğuması için uygun bir yere kaldıralım.

Şimdi kıymalı içli köftenin dış malzemesini hazırlamaya başlayabiliriz. İhtiyacımız olan büyük bir tepsiyi önümüze alalım. İçine yarma unu, köftelik bulguru, tuzu ve baharatları koyalım. Bunların üzerini yaklaşık bir parmak geçecek şekilde kaynar sıcaklıkta su ilave edelim. Hepsini güzelce karıştırdıktan sonra, bulgurun kabarması için bir süre bekletelim. Malzemeler soğuyunca içerisine yumurta ve unu ilave ederek, yoğurmaya başlayabiliriz. Malzeme kıvamını alıncaya kadar, yoğururken içine azar azar soğuk su ilave edelim. Bu şekilde malzemeleri yarım saat kadar yoğurmalısınız.

Dış malzemeler tam hamur kıvamına geldiğinde, bundan yumurta kadar parçalar koparın. Avucunuzun içinde bunu uzunlamasına olacak şekilde yuvarlayın. Arada elinizi ıslatarak, işaret parmağınızı kullanıp hamurun tepe kısmına delik açın. Bu deliği parmak yardımıyla kenarlara doğru iterek büyütmeye başlayın. Bu şekilde hamurun içi tamamen açılmış olur. Bunu yaparken alışık değilseniz biraz zorlanacaksınız. Ancak her yaptığınızdan sonra biraz daha alışacaksınız. Burada dikkat etmeniz gereken hamurun içini ince açmak, hamurun kenarlarının kalın olmaması ve sağlam bir şekilde açmış olmanızdır. Hazır olduğunda içini dolduracak şekilde soğumuş iç malzemeden koyun. İç malzemeyi mümkünse biraz buzdolabında bekletmeniz iyi olur. Şimdi avucunuzda hamuru çevire çevire tepesinden kapatmaya başlayabilirsiniz.

Hamurun hepsinden içli köfteleri hazırladıktan sonra, sıra bunları pişirmeye geldi. Dilerseniz bol miktarda kızgın yağın içinde kıymalı içli köfteleri kızartabilirsiniz. Bu klasik yöntemde çıtır çıtır bir içli köfte yiyebilirsiniz. Daha hafif olsun isterseniz kaynayan suyun içinde köfteleri beş dakika tutarak pişirebilirsiniz. Servise hazır hale gelen içli köfteleri konuklarınıza ikram edebilirsiniz. İsterseniz kıymalı içli köfteleri yemeklerde meze olarak, isterseniz çay saatlerinde ikramlık olarak sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 02.02.2015 01:04:38





Kıymalı İçli Köfte Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı İçli Köfte Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Köfte Kaç Kalori

Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Çanak Köfte

Çanak köfte, hem hoşuma giden köfte yemeklerinden biridir. Bu tarifi ilk yaptığımda biraz zorlanmıştım ancak daha sonraları çok basit hale gelmiştir. Benim zorlanmış olmam gözünüzü korkutmasın. Sadece köfteleri kül tablası gibi ya...

Ekşili Köfte

Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...

Harput Köftesi

Harput köftesi, ülkemize özgü bir lezzettir. Adını Elazığ ilimizin Harput ilçesinden alan bu köfte, tam olarak Doğu Anadolu Bölgesinde yapılmaktadır. Bu köfte yemeği, Elazığ'da çok eski zamanlardan beri yapılan ve insanların çok s...

Tire Köfte

Tire köfte, İzmir yöresine ait olan tire köftesi ismini İzmir'in tire ilçesinden almaktadır. Orijinal tire köftesi uzun şişelere geçirilerek odun ateşinde pişirilir. Ancak sizin için hazırladığımız bu tarifle tire köfte sini ev or...

Pideli Köfte

Pideli Köfte, Gaziantep ve Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...

Köfte

Köfte, köfte çok geniş kapsamlı bir yemek çeşididir. Türk mutfağında birçok köfte çeşidi vardır. Bunlar et ile yapıldığı gibi bulgur ile de yapılabilen köfteler vardır. He biri birbirinden lezzetli ve sevilen köftelerdendir. Türk...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

Tepsi Köfte

Tepsi Köfte, ülkemizin Antakya bölgesinde ünlü olmuş ve kültürel özelliklerin de yansıtıldığı lezzetlerdendir. Özellikle köfte etin en sevilen halleri arasındadır. Birde yanına sebzelerin eklenmesi köfteye, hem görsellik katar hem...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Şubat - 2018