Kırmızı Mercimek Köftesi



Kırmızı mercimek köftesi, kırmızı mercimek, baklagiller familyasından olup kabuklu mahsullerin kurutulan toplumlarıdır. Besin değeri bakımından oldukça yüksek olan mercimek; Orta Doğu, Akdeniz ve Hindistan bölgelerinde vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Kısa pişirme süresine sahip olan ve ıslatma gereği olmayan mercimek; haşlamalar, köfteler, börekler, çorbalar, salatalar, makarna sosları, atıştırmalık ve hatta keklerde bile kullanılabilmektedir. Mercimeğin içerisindeki yüksek protein nedeni ile daha çok et yemeklerinin içerisinde veya yanında tüketilmektedir. Birçoğumuzun bilmediği mercimekten elde edilen un ile farklı unlar karıştırılarak bebek maması, ekmek ve kek yapımında da kullanılabilmektedir. Yağ oranı düşük olan mercimek; vitamin ve mineral bakımından zengin lif içeren bir baklagildir. Sağlıklı olmak ve hastalıklardan korunmak için oldukça faydalıdır.

Kırmızı Mercimek Köftesi İçin Malzemeler:
  • 1 buçuk su bardağı kırmızı mercimek 
  • 6 su bardağı su
  • 2 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • 1 bağ yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 4 dal nane
  • 1 adet orta boy patates
  • Tuz, kimyon, karabiber, pul biber ve limon
  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ 
Kırmızı Mercimek Köftesi Yapılışı

Kırmızı mercimek köftesi için öncelikle 6 su bardağı suyumuzu (kaynamış sıcak su olmalı) tencerimize alıp içine yıkanmış mercimeği ve küp küp doğranan patateslerimizi atıyoruz.
Kırmızı Mercimek Köftesi

Üzerinde bir miktar su kalana kadar haşlıyoruz. Köfte leğenimize bulgurumuzu alıp üzerine tercih ettiğiniz miktarda baharatlarımızı da ekliyoruz. Haşlama işlemi son eren kırmızı mercimeğimizi ocaktan alır almaz bulgurumuzun üstüne döküyoruz. Kaşık yardımı ile karıştıralım. Bulgur ve mercimek özleşene kadar üzerini kapatıp bir kenarda bekletiyoruz. Bu sırada maydanoz, nane ve yeşil soğanlarımızı ince ince doğruyoruz. Şişen bulgurun içine salçamızı ekleyip yoğurma işlemine başlayalım. Doğradığımız yeşillikleri köftemizin üzerine yayalım. Daha sonra sıvı yağını tavaya alıp kızarması için ocağa koyalım. Yağın yanmamasına dikkat edelim. Kızaran yağı yeşilliğin üzerine gezdirelim. Elimizi yakmadan hafif hafif köftemizi harmanlayalım. Köfte şeklini vererek servise hazır hale getirdiğiniz kırmızı mercimek köftesi Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 11.07.2016 18:49:23





Kırmızı Mercimek Köftesi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Kırmızı Mercimek Köftesi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Köfte Kaç Kalori

Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Çanak Köfte

Çanak köfte, hem hoşuma giden köfte yemeklerinden biridir. Bu tarifi ilk yaptığımda biraz zorlanmıştım ancak daha sonraları çok basit hale gelmiştir. Benim zorlanmış olmam gözünüzü korkutmasın. Sadece köfteleri kül tablası gibi ya...

Ekşili Köfte

Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...

Harput Köftesi

Harput köftesi, ülkemize özgü bir lezzettir. Adını Elazığ ilimizin Harput ilçesinden alan bu köfte, tam olarak Doğu Anadolu Bölgesinde yapılmaktadır. Bu köfte yemeği, Elazığ'da çok eski zamanlardan beri yapılan ve insanların çok s...

Tire Köfte

Tire köfte, İzmir yöresine ait olan tire köftesi ismini İzmir'in tire ilçesinden almaktadır. Orijinal tire köftesi uzun şişelere geçirilerek odun ateşinde pişirilir. Ancak sizin için hazırladığımız bu tarifle tire köfte sini ev or...

Pideli Köfte

Pideli Köfte, Gaziantep ve Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...

Köfte

Köfte, köfte çok geniş kapsamlı bir yemek çeşididir. Türk mutfağında birçok köfte çeşidi vardır. Bunlar et ile yapıldığı gibi bulgur ile de yapılabilen köfteler vardır. He biri birbirinden lezzetli ve sevilen köftelerdendir. Türk...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

Tepsi Köfte

Tepsi Köfte, ülkemizin Antakya bölgesinde ünlü olmuş ve kültürel özelliklerin de yansıtıldığı lezzetlerdendir. Özellikle köfte etin en sevilen halleri arasındadır. Birde yanına sebzelerin eklenmesi köfteye, hem görsellik katar hem...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Şubat - 2018