Kıbrıs Köftesi



Kıbrıs köftesi, Kıbrıs köftesi oldukça sevilen ve benimsenen bir köfte çeşididir. Herkes tarafından sevilerek yenen kıbrıs köfte ekmek arası olarak çoğu zaman tüketilmektedir. Her ne kadar pilav yanlarında servis yapılsa da ekmek arası olarak ülkemizde daha çok tercih edilmektedir. Kıbrıs köftesi bol içerikli bir köfte çeşididir. Doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinmektedir. Sağlığa oldukça faydalıdır. İnsan sağlığı için önemli olan protein ve demir içermektedir. Kansızlığa fayda sağlaması ile bilinen kırmızı et yemekleri arasında Kıbrıs köfte oldukça önemli bir yere sahiptir. Genellikle çocuklar ve genç kesim tarafından daha çok benimsenmiştir. Köfte çeşitlerinin Türk mutfağındaki yeri bilinmektedir. Kıbrıs köftesi misafir alımlarında, arkadaş toplantılarında ve daha bir çok özel günlerde menüde tercih edebileceğiniz köfte türleri arasında yer almaktadır. Ayrıca pikniklerde mangal üstünde de pişirilerek Kıbrıs köftenin lezzetine lezzet katabilirsiniz. İşte Kıbrıs köftesinin tarifi. Herkese tavsiye ederiz.

Kıbrıs köftesi için gerekli olan malzemeler:
  • 500 gram yağlı kıyma
  • 1 tane orta boy soğan
  • 3 tane orta boy patates
  • 1 tane yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta un
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı yedi türlü
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 demet maydanoz
Kıbrıs köftesi yapılışı: Öncelikle çiğ patatesleri soyarak bol su ile yıkayın.
Kıbrıs Köftesi

Rendenin küçük tarafı ile derin bir kap içerisine rendeleyin. rendelenme sırasında sulanan patatesin suyunu sıkın. Ama çok kuru kalacak kadar sıkmayın. Sonrasında soğanı soyun ve yine aynı şekilde ayrı bir kap içerisine rendeleyin. Soğanın da suyu sıkıldıktan sonra rendelenmiş patates ile soğanı birbirine karıştırabilirsiniz. Bu aşamada kıymayı rendelenmiş soğan ve patates içerisine ilave ederek yoğurun. Sonrasında maydanozu rendelenmiş soğan, kıyma ve patates karışımı içerisine ince ince doğrayın ve karışım üzerine yumurtayı kırın. Galeta ununu ekleyerek yoğurun. Yoğrulan köfte hamuru içerisine tuzunu, karabiberini, kekiği, yedi türlüyü, kimyonu, naneyi ve kırmızı biberi köfte hamuru içerisine ilave edin. Karışımı malzemeler bütünlük kazanana kadar iyice yoğurun. Sonra köfte hamurundan küçük küçük parçalar kopararak yassı şekiller verin. Bir tava içerisine zeytin yağını koyun ve ısıtın. Köfteleri zeytin yağı içerisine koyarak kızartmaya başlayın. Kızaran köfteleri tabaklara alın ve sıcak bir şekilde servise sunun. Kıbrıs köfte hazır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 15:24:53





Kıbrıs Köftesi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Kıbrıs Köftesi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Pideli Köfte

Pideli Köfte, Gaziantep ve Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...

Püreli Köfte

Püreli Köfte, kızarmış nar gibi görünümüyle oldukça etkileyici ve lezzeti bakımından da favori olan yemek türlerindendir. Sulu yemek yapan hemen hemen her lokantada büyük bir tepside görebileceğiniz bu yemek için kullanacağınız...

Patatesli Sulu Köfte

Patatesli sulu köfte, Bir çoğumuzun bugün ne pişirsem diye düşünür dururuz. Hep besleyici hem doyurucu hemde lezzetli bir yemek yapmak için düşünür dururuz. Genelde de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Pata...

Köfte Kaç Kalori

Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...

Terbiyeli Sulu Köfte

Terbiyeli sulu köfte, sulu köfte oldukça doyurucu bir ana yemek türüdür. Demir, protein, folik asit ve protein bakımından zengindir. Diyet yapanlar için pek uygun olmasa da suyu fazla tüketilmediği takdirde ufak porsiyonlarda tüke...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

Bulgurlu Köfte

Bulgurlu Köfte: Türk mutfağı dünyada en beğenilen mutfaklar arasındadır. Farklı yörelere özgü birbirinden lezzetli yemekleri ile meşhurdur Türkiye. Bugünkü yazımızda size bu lezzetlerden bulgurlu köftenin nasıl yapıldığını anlatac...

Ekşili Köfte

Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...

Misket Köfte

Misket köfte, Kıyma ile yapılan köfteler büyük veya küçük herkesin severek yediği köftelerdir. Makarnanın yanında, pilavın yanında veya patates kızartmasının yanına en çok yaptığımız yemeklerden bir tanesi de kıymalı köftelerdir....












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Nisan - 2018