Kasap Köfte



Kasap Köfte, köfte hemen her ülkede en sık olarak tüketilen gıdaların başında gelmektedir. Her yaştan herkesin en çok severek tükettiği başlıca bir yemektir. Kasap köfte özellikle diğer anne köftesinin tadından oldukça farklı olmaktadır. Ancak her kasap farklı bir malzeme ilave ettiği için her biri ayrı bir lezzette olmaktadır. Köfte ekmek özellikle dışarıda her yerde kolaylıkla bulunabilir. Köfte yapımı oldukça basit olan bir yiyecek olmasından dolayı eve gelen ani misafirlere ya da çocuğunuz okuldan geldiğinde kasap köftesini ekme arası olarak hazırlayabilirsiniz. Kasap köftesi istenilen pişirme yönteminde göre dezavantaj sağlamaktadır. Izgarada pişen köfte diyet yapanların ve kilo kontrolünde olan kişiler için en iyi pişirme yöntemidir. Fakat çocuklar en çok yağda kızartılan köfteyi daha çok severek tüketmektedir. Kırmızı et protein açısından zengin ve  besin değeri yüksek olan gıda maddesidir. Sağlığımız için en az haftada bir defa kırmızı et tüketilmesi gerekmektedir. Eğer sizlerde kasap köftesinin tadını merak ediyorsanız, bu tarifi deneyerek hazırlayabilirsiniz. 

Kasap Köfte İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 500 gram köftelik dana kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Küçük çay bardağından bir parmak eksik galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı soğuk su
Kasap Köftenin Hazırlanışı, öncelikle yoğurma kabının içerisine dana kıymayı alalım.
Kasap Köfte

. Daha sonra kuru soğanın kabuklarını soyalım ve rendeleyin. Rendelenen kuru soğanı avuç arasına alarak suyunu sıkalım ve kıymanın için ilave edelim. Ardından galeta ununu, karabiberi, kırmızı pul biberi, kimyonu, karbonatı, tuzunu, suyunu ve zeytin yağını ilave ettikten sonra güzel bir şekilde yoğuruyoruz. Köfte malzemelerinin mutlaka hiç ara verilmeden 15 dakika yoğurma işlemine devam edilmelidir. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra elimiz arada bir ıslatarak köftelerimizi şekil vererek hazırlayalım ve tabağın içerisine dizelim. Hazırladığımız kasap köftelerini en az 2 saat buzdolabının alt kısmında dinlendirin. Eğer zamanınız var ise kasap köfteyi bir gün buzdolabında dinlendirdiğiniz zaman çok daha lezzetli oluyor. Ardında istediğiniz pişirme yöntemi ile pişirebilirsiniz. İster fırında, ister mangalda, isterseniz de tavada kızartarak pişirebilirsiniz. Hazırladığımız kasap köftelerin için hem sulu hem de yumuşacık oluyor. Artık servis tabağına kasap köfteleri alabiliriz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 17:13:24





Kasap Köfte Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Kasap Köfte"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Bulgurlu Köfte Tarifi

Bulgurlu Köfte Tarifi, bu köfte çeşidi genellikle herkesin alışık olmadığı bir köfte olarak düşünülebilir. Aslında aynı sulu köfte gibi hazırlanıyor, fakat sadece kıyma eklenmeden ince bulgur ile yapılan bir köftedir. Bulgurlu köf...

Mercimekli Köfte

Mercimekli köfte, hem iştah açıcı hem de nefis, lezzetli ve pratik bir tarif olmakla beraber Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Özellikle Gaziantep yöresinin sofralarının en önemli yiyeceklerinden bir tanesidir. Gaziante...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

Kaşarlı Köfte

Kaşarlı köfte, köfte büyük küçük herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir. Hele de kaşarlı köfte denildi mi akan sular durulur çoğu insan için. Oldukça lezzetli ve besleyici protein bakımından zengin bir besindir. Kaşarlı köfte fı...

Tire Köfte

Tire köfte, İzmir yöresine ait olan tire köftesi ismini İzmir'in tire ilçesinden almaktadır. Orijinal tire köftesi uzun şişelere geçirilerek odun ateşinde pişirilir. Ancak sizin için hazırladığımız bu tarifle tire köfte sini ev or...

Patatesli Sulu Köfte

Patatesli sulu köfte, Bir çoğumuzun bugün ne pişirsem diye düşünür dururuz. Hep besleyici hem doyurucu hemde lezzetli bir yemek yapmak için düşünür dururuz. Genelde de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Pata...

Hasanpaşa Köfte

Hasan Paşa Köfte, Patates ve köfte her daim birbirlerine çok yakışan ve yediden yetmişe herkesin severek yediği bir lezzetlerdir. Ancak köfte patates olmadan yarım kalır patates de köfte olmadan yarım kalır. Patates ile köftenin y...

Fırında Sulu Köfte

Fırında sulu köfte, tadına doyum olmayan bir tariftir. Benim için fırında tepsi usulü pişen yemeklerin tadı farklı olmaktadır. Genelde ben tepside yaptığım yemekleri ekmek fırınına gönderiyorum. O yüzden benim için hem kolay hem d...

Izgara Köfte

Izgara köfte, tarifini sevmeyen yoktur herhalde. Özellikle yaz aylarında veya hava biraz serinlemek üzereyken çıkılan mangal sefasında. Bütün aile hep beraber erkekler mangalın başında kadınlar hazırlıkta çocuklar ise oyun oynarke...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Mayıs - 2018