İzmir Köfte



İzmir köfte, İzmir köfte çok sevilen adını İzmir ile duyuran fakat her yörede her evde pişen bir köfte tarifidir. Oldukça sevilen ve sıklıkla yapılan özel günlerde sofraların baş tacı olan bir köfte çeşididir. Doyurucu ve lezzetli bir köfte tarifidir. Sevmeyeni olmayan bir köfte tarifidir. Et yemeği olmasına rağmen çok ağır olmayan sizi tıkamayan bir lezzettir. Yanına güzel bir pirinç pilavı ayran ve salata ile mükemmel bir menü olan ve sevdiklerini ağırlamak için yapabileceğiniz en iyi yemeklerden biridir. Yarım kilo et ve yanına birkaç sebze ile beş altı kişilik aileye rahatlıkla yetecek bir yemek çıkar. Bu da çok pahalı olmayan bir lezzet olduğunun göstergesidir.

İzmir köfte yapımı için gerekli malzemeler
  • 500 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1/2 Demet maydanoz
  • 1 tane yumurta
  • 1 s bardağı galeta unu ya da ufalanmış bayat ekmek
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kilo patates
  • 4 adet domates
  • 3-4 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ (kızartmak için)
İzmir köfte yapılışı, 

İzmir köfte yapımı için ilk olarak soğanlar soyulur. Soğanlar ve ekmek içi ya da galeta unu robota alınır. Robottan geçirilir.
İzmir Köfte

Derin bir kaba aktarılır. Üzerine bir yumurta kırılır. Bir tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber eklenir. Kıyma eklenir. Yarım demet maydanoz ayıklanır ve yıkanıp ince ince doğranarak eklenir. Tüm malzeme iyice yoğrulur. Köfteler parmak şekli verilerek hazırlanır. Hazırlanan köfteler bir tabağa dizilir ve üzeri kapatılıp dolaba konularak dinlendirilir. Bu sırada patatesler soyulur ve parmak şeklinde kesilir. Biberler parmak uzunluğunda doğranır. Domateslerin üç tanesinin kabuğu soyulur  ve sosu için robottan geçirilir. Bir tanesi ise üzerine dizilmek için dilimlenir. Bir tavaya bolca sıvı yağ konularak ocağa alınır ve ocak açılır yağ ısınınca önce patatesler içerisine atılarak çok az kızartılır. Patatesler çıkarılıp köfteler eklenir ve köftelerde çok az kızartılarak yağdan alınır. Patates ve köfteler fırın kabına dizilir. Kızartma yapılan yağdan bir kepçe alınır ve ayrı bir tavaya konulur. İçerisine bir yemek kaşığı salça eklenir. Tava ocağa alınıp altı açılır ve salça kavrulur. Üzerine önceden robottan geçirilmiş olan domatesler,tuz ve kekik eklenir ve on dakika kadar pişirilir. Bu sos köftelerin üzerine dökülür. Dilimlenmiş biber ve domatesler yemeğin üzerine dizilir ve fırına verilir. Yüz seksen derece fırında kontrollü bir şekilde pişirilir. Ardından fırından alınarak sıcak servis edilir. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 17.06.2016 04:57:49





İzmir Köfte Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "İzmir Köfte"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Köfte Kaç Kalori

Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Çanak Köfte

Çanak köfte, hem hoşuma giden köfte yemeklerinden biridir. Bu tarifi ilk yaptığımda biraz zorlanmıştım ancak daha sonraları çok basit hale gelmiştir. Benim zorlanmış olmam gözünüzü korkutmasın. Sadece köfteleri kül tablası gibi ya...

Ekşili Köfte

Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...

Harput Köftesi

Harput köftesi, ülkemize özgü bir lezzettir. Adını Elazığ ilimizin Harput ilçesinden alan bu köfte, tam olarak Doğu Anadolu Bölgesinde yapılmaktadır. Bu köfte yemeği, Elazığ'da çok eski zamanlardan beri yapılan ve insanların çok s...

Tire Köfte

Tire köfte, İzmir yöresine ait olan tire köftesi ismini İzmir'in tire ilçesinden almaktadır. Orijinal tire köftesi uzun şişelere geçirilerek odun ateşinde pişirilir. Ancak sizin için hazırladığımız bu tarifle tire köfte sini ev or...

Pideli Köfte

Pideli Köfte, Gaziantep ve Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...

Köfte

Köfte, köfte çok geniş kapsamlı bir yemek çeşididir. Türk mutfağında birçok köfte çeşidi vardır. Bunlar et ile yapıldığı gibi bulgur ile de yapılabilen köfteler vardır. He biri birbirinden lezzetli ve sevilen köftelerdendir. Türk...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

Tepsi Köfte

Tepsi Köfte, ülkemizin Antakya bölgesinde ünlü olmuş ve kültürel özelliklerin de yansıtıldığı lezzetlerdendir. Özellikle köfte etin en sevilen halleri arasındadır. Birde yanına sebzelerin eklenmesi köfteye, hem görsellik katar hem...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Şubat - 2018