İçli Köfte Nasıl Yapılır



İçli köfte nasıl yapılır, içli köfte yapmak için kullanılan ana malzeme köftelik ince bulgurdur. Bulgur ve diğer malzemelerin karıştırılmasıyla elde edilen hamurun şekillendirilmesiyle yapılmaktadır. Dışarıdan bakıldığında son derece kolay bir tarif gibi duruyor. Ancak yapımı sırasında bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Çünkü özenle hazırlanan içli köftelerin pişirirken dağılması söz konusu olabilir. Bu nedenle köfteleri hazırlarken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. İçli köfteyi yapmaya alıştıktan sonra, bunun çok zor olmadığını göreceksiniz. 

İçli köfte yaparken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

İç malzemenin hazırlanması: İçli köftenin iç harcının mutlaka önceden hazırlanarak, soğutulması gerekir. Hatta buzdolabında iyice soğutulmalıdır. Bu nedenle içli köfte yapımına önce iç harcını hazırlamakla başlayın. İç harcını kıymalı, cevizli, kuru soğanlı ve baharatlarla tatlandırılmış olarak hazırlayabilirsiniz. Harcın içinde kullandığınız kıyma orta yağlı olabilir. Bunun dışında isterseniz tavuk gibi malzemelerle iç harcı hazırlayabilirsiniz. Kendi damak tadınıza göre iç harcınıza farklı baharatlar karıştırabilirsiniz. Yöresel olarak iç malzemeleri biraz farklılık gösterse de, önemli olan damak tadınıza hitap etmesidir. Yapmanız gereken harcı iyice soğutmaktır. 

Dış malzemenin hazırlanması: Öncelikle dış malzemenin içine ilave edeceğiniz malzemelerin içinde mutlaka un olmalıdır. Hamuru tutacak, parçalanmasını önleyecek malzemelerden biri budur. Bunun dışında hamur hazırlarken kullanacağınız kıymanın yağsız olmasına dikkat ediniz. Kıymayı yağlı kullanırsanız, pişirme esnasında yağlar çözülecek ve hamurunuz dağılacaktır. Hamurun içine kıyma koymayacaksınız, mutlaka haşlanmış patates koyun. Patateste toparlayan malzemelerden biridir. Bazen yumurta akının bu amaçla kullanıyorlar. Ancak siz kıyma veya patates koyarsanız buna gerek kalmayacaktır. Bulguru önceden sıcak suyla biraz kabartırsanız, yoğururken daha az zahmet çekerseniz. Yoğurma aşamasında yanınızda biraz ılık su bulunsun. Ellerinizi sürekli ıslatarak, hamurun kıvamını bulmasını sağlarsınız. Yoğurduğunuz hamur yapışkan bir kıvama gelmelidir.

İçli Köfte Nasıl Yapılır

Hamurun istenilen kıvama gelmesinden sonra köfteleri hazırlamaya başlayabilirsiniz.

İçli köftenin şekillendirilmesi: İç harcı ve dış malzemesi hazırlanmış olan içli köftenin yapım aşaması aslında göründüğü kadar zor değildir. Sadece biraz dikkatli davranmanız gerekir. Bir süre yaptıktan sonra eliniz buna alışacaktır. Köftenin dışını hazırlarken elinizi yine suyla ıslatmanızı tavsiye ederiz. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparın. Bunu elinizle yuvarlayın. Hamurun ortasına parmağınızla bir çukur açın. Elinizle hamuru desteklerken, parmağınızla çukuru genişletmeye başlayın. Hamurun bütünlüğünün bozulmadan, döndürerek ortasını iyice oyun. Sanki kabak oyar gibi içini genişletin. İçli köftenin hamuru ne çok fazla ince olmalı, ne de kalın olmalıdır. Köftenin dağılmaması için bu dengeyi kurmalısınız. İçini yeterince oyduktan sonra, hazırladığınız ve iyice soğumuş olan harçtan kaşıkla içini doldurun. Daha sonra hamuru döndürerek, ağzını kapatın. İç harcı hamurun içinde kalacak şekilde hamurun ağzını örtmeniz gerekir. Köftelerin uç taraflarını biraz sivriltin. Elinizi yine ıslatarak, içli köftelerin dışını sıvazlayarak düzeltin. Bütün hamurdan bu şekilde köfteler hazırlayın.

İçli köftenin pişirilmesi: Hazırlamış olduğunuz içli köfteleri iki türlü pişirmeyi tercih edebilirsiniz. Nasıl pişirirseniz, pişirin köfteleri pişerken fazla hırpalamayın. Suda haşlayarak pişireceksiniz, bol suyun içine biraz tuz atın. Su kaynadıktan sonra içli köfteleri fazla sıkıştırmadan içine atın. Köfteler ilk attığınızda suyun dibine çöker. Daha sonra pişince suyun üzerine çıkar. Suyun üstüne çıkan içli köfteleri kevgirle alabilirsiniz. Bunların üzerine tavada kızdırdığınız tereyağı ve kırmızı toz biber karışımından dökebilirsiniz. İçli köfteler daha lezzetli olacaktır. Kızartarak yapacağınız içli köfteleri bol ve kızgın yağın içine atın. Köfteler ilk tavını alınca ateşin altını biraz kısabilirsiniz. Bunu köftelerin içinin pişmesi için yapmalısınız. Yine köfteleri çevirirken biraz hassas olmalısınız. Dış kısımları kabuk bağlayınca, köfteler dağılmayacaktır. Sıcak olarak içli köftelerinizi ikram edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 28.04.2014 06:35:18





İçli Köfte Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "İçli Köfte Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Köfte Kaç Kalori

Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...

Rulo Köfte

Rulo Köfte, evde bulunan malzemeler ile yapılabilecek hem akşam yemeklerinde hem de misafir davet edilen toplantılarda güvenle servis edilebilecek lezzetli bir yemektir. Et yemeyen çocuklara eti sevdiren ve aynı zamanda severek ev...

Kiremitte Köfte

Kiremitte Köfte, Köfteyi yediden yetmişe herkes sever. Çeşitli sunum şekilleri ve neredeyse yüzlerce tarifi vardır. Bu tarif de siz köfte severlerin kesinlikle en iyiler listesine girecektir. Yapımı oldukça kolay, sunumu şahane ve...

Kaşarlı Köfte Tarifi

Kaşarlı köfte tarifi, son günlerde zevkle yapmaya başladığım ve tükettiğim kaşarlı köfte bilhassa eve misafir geldiği zamanlar daha çok yapmaya başladım. Kaşarlı köftenin yapımı biraz zahmetli olsa da sonuç mükemmel olup tamda ağı...

Çanak Köfte

Çanak köfte, hem hoşuma giden köfte yemeklerinden biridir. Bu tarifi ilk yaptığımda biraz zorlanmıştım ancak daha sonraları çok basit hale gelmiştir. Benim zorlanmış olmam gözünüzü korkutmasın. Sadece köfteleri kül tablası gibi ya...

Fırında Sulu Köfte

Fırında sulu köfte, tadına doyum olmayan bir tariftir. Benim için fırında tepsi usulü pişen yemeklerin tadı farklı olmaktadır. Genelde ben tepside yaptığım yemekleri ekmek fırınına gönderiyorum. O yüzden benim için hem kolay hem d...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

Tepsi Köfte

Tepsi Köfte, ülkemizin Antakya bölgesinde ünlü olmuş ve kültürel özelliklerin de yansıtıldığı lezzetlerdendir. Özellikle köfte etin en sevilen halleri arasındadır. Birde yanına sebzelerin eklenmesi köfteye, hem görsellik katar hem...

Püreli Köfte

Püreli Köfte, kızarmış nar gibi görünümüyle oldukça etkileyici ve lezzeti bakımından da favori olan yemek türlerindendir. Sulu yemek yapan hemen hemen her lokantada büyük bir tepside görebileceğiniz bu yemek için kullanacağınız...

Izgara Köfte

Izgara köfte, tarifini sevmeyen yoktur herhalde. Özellikle yaz aylarında veya hava biraz serinlemek üzereyken çıkılan mangal sefasında. Bütün aile hep beraber erkekler mangalın başında kadınlar hazırlıkta çocuklar ise oyun oynarke...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Kasım - 2017