Etsiz içli köfte tarifi özellikle içlik köfteyi sevip aynı zamanda et sevmeyen kişiler için son derece lezzetli bir tarif olup yapımı da oldukça kolaydır. Etsiz içli köfte yapacaksanız kıyma yerine lezzet vermek için farklı karışımlardan iç hazırlayabilirsiniz. Ben iç harcı için nohut, ceviz ve kuru soğanı tercih ettim. Siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz ama bir tavsiyem de kuru soğan ve ıspanak olabilir. Ispanakla hazırlanan etsiz içli köfte tarifi de oldukça lezzetli olmaktadır. Şimdi bu nefis içli köftenin tarifine geçelim.
Etsiz İçli Köftenin Malzemeleri
İç Harcının Malzemeleri
- Bir çay bardağı nohut
- İki baş büyük kuru soğan
- 100 gram ince doğranmış ceviz.
- Bir çay bardağı tahin
- Bir yemek kaşığı limon suyu
- Yeterince tuz, karabiber, yenibahar ve pul biber
Dış Hamurunun Malzemeleri - 1,5 su bardağı ince kırılmış buğday
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- Yeterince tuz, kimyon, kırmızıbiber ve kişniş
Etsiz İçli Köftenin Tarifi Bir önceki gün akşam nohudu ıslayın ve sabah kalktığınızda nohudu 30 dakika haşlayın. Nohut soğuyunca kabuklarını çıkardığınızda ikiye ayrılacaktır. İki adet soğanı ince ince kıyın ve tuz ilave ederek yıkayın ve süzün. Soğanı iyice süzün ki hiç su kalmasın. Şimdi iç harcı için yazmış olduğum tüm malzemeleri derin bir kap içerisinde karıştırın.
 Karışım içerisinde tahin ve limon suyu olduğu için biraz katı bir kıvamlı olacaktır.Etsiz içli köftenin hamurunu hazırlamaya başlayın. Kırılmış buğday ve ince buğdayı bir kaba alın ve üzerine tarifte verdiğim baharatları ilave edin. Karışımı iki su bardağı soğuk su ile ıslatın ve yoğurmaya başlayın. Yoğurdukça suyunu çekecektir. Suyunu çektikçe bir bardak daha su ilave edebilirsiniz. Şayet et makinanız varsa makinadan iki defa çekerseniz daha güzel oluyor. Hamur kıvamına geldikten sonra ceviz büyüklüğünde koparın ve başparmağınızla içini oyun. Oydukça kalınlığı incelecektir. Bu ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır. Ardından hazırlamış olduğunuz iç malzemesinden bir kaşık koyun ve üst kısmındaki açıklığı hamuru büzüştürerek kapatın. Tüm malzemeleri de bu şekilde hazırladıktan sonra haşlama işlemine başlayabilirsiniz. Etsiz içli köfteleri pişirmek için büyük bir tencere içerisine 1,5 litre su koyun ve yeterince tuzunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca yarım limonun suyunu sıkın ve ardından köfteleri tek tek suyun içerisine bırakın. Tencereyi çok sayıda köfte ile doldurmayın biraz seyrek olsun. Attığınız köfteler tencerenin dibine çökecektir. Bir müddet kaynadıktan sonra pişen köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayacaktır. Üste çıkan pişmiş demektir. Bir kevgirle köfteleri çıkarabilirsiniz. İçli köftelerinizin hepsi piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Yayınlanma Tarihi : 26.02.2015 08:06:18
0 Yorum Yapılmış "Etsiz İçli Köfte Tarifi"
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Çiğ köfte kalori, Bu
makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında
genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak
sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...
Pideli Köfte, Gaziantep ve
Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen
oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti
lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...
Püreli
Köfte, kızarmış nar gibi görünümüyle oldukça etkileyici ve lezzeti bakımından
da favori olan yemek türlerindendir. Sulu yemek yapan hemen hemen her lokantada
büyük bir tepside görebileceğiniz bu yemek için kullanacağınız...
Patatesli sulu köfte, Bir çoğumuzun bugün ne pişirsem diye düşünür dururuz. Hep besleyici hem doyurucu hemde lezzetli bir yemek yapmak için düşünür dururuz. Genelde de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Pata...
Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...
Terbiyeli sulu köfte, sulu köfte oldukça doyurucu bir ana yemek türüdür. Demir, protein, folik asit ve protein bakımından zengindir. Diyet yapanlar için pek uygun olmasa da suyu fazla tüketilmediği takdirde ufak porsiyonlarda tüke...
Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...
Bulgurlu Köfte: Türk mutfağı dünyada en beğenilen mutfaklar arasındadır. Farklı yörelere özgü birbirinden lezzetli yemekleri ile meşhurdur Türkiye. Bugünkü yazımızda size bu lezzetlerden bulgurlu köftenin nasıl yapıldığını anlatac...
Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...
Misket köfte, Kıyma ile yapılan köfteler büyük veya küçük herkesin severek yediği köftelerdir. Makarnanın yanında, pilavın yanında veya patates kızartmasının yanına en çok yaptığımız yemeklerden bir tanesi de kıymalı köftelerdir....
|
|