Etsiz İçli Köfte Tarifi



Etsiz içli köfte tarifi özellikle içlik köfteyi sevip aynı zamanda et sevmeyen kişiler için son derece lezzetli bir tarif olup yapımı da oldukça kolaydır. Etsiz içli köfte yapacaksanız kıyma yerine lezzet vermek için farklı karışımlardan iç hazırlayabilirsiniz. Ben iç harcı için nohut, ceviz ve kuru soğanı tercih ettim. Siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz ama bir tavsiyem de kuru soğan ve ıspanak olabilir. Ispanakla hazırlanan etsiz içli köfte tarifi de oldukça lezzetli olmaktadır. Şimdi bu nefis içli köftenin tarifine geçelim.

Etsiz İçli Köftenin Malzemeleri


İç Harcının Malzemeleri
  • Bir çay bardağı nohut
  • İki baş büyük kuru soğan
  • 100 gram ince doğranmış ceviz.
  • Bir çay bardağı tahin
  • Bir yemek kaşığı limon suyu
  • Yeterince tuz, karabiber, yenibahar ve pul biber

Dış Hamurunun Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı ince kırılmış buğday
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • Yeterince tuz, kimyon, kırmızıbiber ve kişniş

Etsiz İçli Köftenin Tarifi

Bir önceki gün akşam nohudu ıslayın ve sabah kalktığınızda nohudu 30 dakika haşlayın. Nohut soğuyunca kabuklarını çıkardığınızda ikiye ayrılacaktır. İki adet soğanı ince ince kıyın ve tuz ilave ederek yıkayın ve süzün. Soğanı iyice süzün ki hiç su kalmasın. Şimdi iç harcı için yazmış olduğum tüm malzemeleri derin bir kap içerisinde karıştırın.

Etsiz İçli Köfte Tarifi

Karışım içerisinde tahin ve limon suyu olduğu için biraz katı bir kıvamlı olacaktır.

Etsiz içli köftenin hamurunu hazırlamaya başlayın. Kırılmış buğday ve ince buğdayı bir kaba alın ve üzerine tarifte verdiğim baharatları ilave edin. Karışımı iki su bardağı soğuk su ile ıslatın ve yoğurmaya başlayın. Yoğurdukça suyunu çekecektir. Suyunu çektikçe bir bardak daha su ilave edebilirsiniz. Şayet et makinanız varsa makinadan iki defa çekerseniz daha güzel oluyor. Hamur kıvamına geldikten sonra ceviz büyüklüğünde koparın ve başparmağınızla içini oyun. Oydukça kalınlığı incelecektir. Bu ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır. Ardından hazırlamış olduğunuz iç malzemesinden bir kaşık koyun ve üst kısmındaki açıklığı hamuru büzüştürerek kapatın. Tüm malzemeleri de bu şekilde hazırladıktan sonra haşlama işlemine başlayabilirsiniz.

Etsiz içli köfteleri pişirmek için büyük bir tencere içerisine 1,5 litre su koyun ve yeterince tuzunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca yarım limonun suyunu sıkın ve ardından köfteleri tek tek suyun içerisine bırakın. Tencereyi çok sayıda köfte ile doldurmayın biraz seyrek olsun. Attığınız köfteler tencerenin dibine çökecektir. Bir müddet kaynadıktan sonra pişen köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayacaktır. Üste çıkan pişmiş demektir. Bir kevgirle köfteleri çıkarabilirsiniz. İçli köftelerinizin hepsi piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.


Yayınlanma Tarihi : 26.02.2015 08:06:18





Etsiz İçli Köfte Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etsiz İçli Köfte Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Köfte Kaç Kalori

Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Çanak Köfte

Çanak köfte, hem hoşuma giden köfte yemeklerinden biridir. Bu tarifi ilk yaptığımda biraz zorlanmıştım ancak daha sonraları çok basit hale gelmiştir. Benim zorlanmış olmam gözünüzü korkutmasın. Sadece köfteleri kül tablası gibi ya...

Ekşili Köfte

Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...

Harput Köftesi

Harput köftesi, ülkemize özgü bir lezzettir. Adını Elazığ ilimizin Harput ilçesinden alan bu köfte, tam olarak Doğu Anadolu Bölgesinde yapılmaktadır. Bu köfte yemeği, Elazığ'da çok eski zamanlardan beri yapılan ve insanların çok s...

Tire Köfte

Tire köfte, İzmir yöresine ait olan tire köftesi ismini İzmir'in tire ilçesinden almaktadır. Orijinal tire köftesi uzun şişelere geçirilerek odun ateşinde pişirilir. Ancak sizin için hazırladığımız bu tarifle tire köfte sini ev or...

Pideli Köfte

Pideli Köfte, Gaziantep ve Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...

Köfte

Köfte, köfte çok geniş kapsamlı bir yemek çeşididir. Türk mutfağında birçok köfte çeşidi vardır. Bunlar et ile yapıldığı gibi bulgur ile de yapılabilen köfteler vardır. He biri birbirinden lezzetli ve sevilen köftelerdendir. Türk...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

Tepsi Köfte

Tepsi Köfte, ülkemizin Antakya bölgesinde ünlü olmuş ve kültürel özelliklerin de yansıtıldığı lezzetlerdendir. Özellikle köfte etin en sevilen halleri arasındadır. Birde yanına sebzelerin eklenmesi köfteye, hem görsellik katar hem...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Şubat - 2018