Bayat Ekmek Köftesi



Bayat ekmek köftesi; Bayat ekmekler ülkemizde maalesef çöpe gitmekte.  Bu tarifimizde bu israfı önleyecek köfte tarifi vereceğiz. Hem güzel bir yemek hazırlayacağız hemde bayat ekmeklerimizi değerlendireceğiz. Bayat ekmeklerimizi çöpe atmak yerine kurutup robottan geçirelim ve un haline getirelim. Un haline getirdiğimiz bayatlamış ekmeklerimizi bayat ekmek  köftesi yapmakta kullanabiliriz.

Bayat Ekmek Köftesi Malzemeleri; 
  • İki adet bayat ekmek,
  • İki adet yumurta,
  • Bir adet soğan, 
  • Bir iki diş sarımsak,
  • Avuç içiniz kadar kaşar peyniri, ( yüz gram kadar )
  • Bir tutam maydanoz, 
  • tuz, 
  • Karabiber, 
  • İsteğe göre pul biber,
  • Bir çay bardağı su,
  • Bir çay bardağı süt, 
Bayat Ekmek Köftesinin Yapılışı; 

Bayat ekmeklerimizin (un halindeki bayat ekmeğimizde olabilir. ) üzerine suyumuzu ve sütümüzü döküp ekmeklerimizi ıslatıyoruz. Islattığımız ekmeklerimizi bir kenara bırakıp, bu arada soğan, sarımsak ve maydanozu temizleyip çok ince kıyıyoruz.  (soğan ve sarımsağı rendeleyebilirizde.) Kaşar peynirimizi rendeleyip hazır hale getiriyoruz. Islattığımız ekmeklerimizin suyunu sıkıp  geniş bir kaba alıyoruz. Ekmeklerimizi elimizle ufalıyoruz (rondoda çekmemiş isek)  ufaladığımız ekmeklerin üzerine hazırladığımız soğan ve sarımsağı ilave edip iki üç dakika yoğuralım
Bayat Ekmek Köftesi

Şimdi yumurtalarımızı kıralım, yumurtalardan sonra kıydığımız maydanozları ve kaşar peynirimizi ekleyelim ardından tuz ve kara biberide ilave edip köftemizi yoğuralım. Yoğurma işlemi sırasında köftemizin kıvamına  bakalım eğer çok yumuşak gelirse bize galeta unu yardımı ile kıvamını ayarlayabiliriz.

Hazırladığımız köftemizi istediğimiz büyüklükte yuvarlayabiliriz. Yuvarladığımız köftelerimizi avucumuzun içinde biraz yassılaştıralım ki kızartırken içi hamursu kalmasın. Yassılaştırdığımız köftelerimizi galeta unu ile unladığımız tepsimize dizelim ve üzerini streç film ile kapatıp 
buzdolabına  koyalım. Köftelerimiz buzdolabında yarım saat dinlensin. Dinlenen köfteleri kızartmak için uygun bir kaba yağımızı koyalım ve yağı kızdıralım. Kızdırdığımız yağımızda köftelerimizi önlü arkalı çevirerek kızartalım. 

Kızarttığımız köftelerimizi  servis tabağına güzelce yerleştirelim. Bayat ekmek köftesi hazır. Köftenin yanında servis etmek için domateslerimizi söğüş doğrayabiliriz. Damak tadımıza göre yeşil biber yada turşu servis edebiliriz.  Söğüş sevmeyenler güzel bir salata hazırlayabilirler. Ayrıca yanında ev yoğurdu ile yapacağınız ayranda çok güzel olacaktır. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 11.07.2016 18:57:08





Bayat Ekmek Köftesi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Bayat Ekmek Köftesi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Köfte Kaç Kalori

Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Çanak Köfte

Çanak köfte, hem hoşuma giden köfte yemeklerinden biridir. Bu tarifi ilk yaptığımda biraz zorlanmıştım ancak daha sonraları çok basit hale gelmiştir. Benim zorlanmış olmam gözünüzü korkutmasın. Sadece köfteleri kül tablası gibi ya...

Ekşili Köfte

Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...

Harput Köftesi

Harput köftesi, ülkemize özgü bir lezzettir. Adını Elazığ ilimizin Harput ilçesinden alan bu köfte, tam olarak Doğu Anadolu Bölgesinde yapılmaktadır. Bu köfte yemeği, Elazığ'da çok eski zamanlardan beri yapılan ve insanların çok s...

Tire Köfte

Tire köfte, İzmir yöresine ait olan tire köftesi ismini İzmir'in tire ilçesinden almaktadır. Orijinal tire köftesi uzun şişelere geçirilerek odun ateşinde pişirilir. Ancak sizin için hazırladığımız bu tarifle tire köfte sini ev or...

Pideli Köfte

Pideli Köfte, Gaziantep ve Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...

Köfte

Köfte, köfte çok geniş kapsamlı bir yemek çeşididir. Türk mutfağında birçok köfte çeşidi vardır. Bunlar et ile yapıldığı gibi bulgur ile de yapılabilen köfteler vardır. He biri birbirinden lezzetli ve sevilen köftelerdendir. Türk...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

Tepsi Köfte

Tepsi Köfte, ülkemizin Antakya bölgesinde ünlü olmuş ve kültürel özelliklerin de yansıtıldığı lezzetlerdendir. Özellikle köfte etin en sevilen halleri arasındadır. Birde yanına sebzelerin eklenmesi köfteye, hem görsellik katar hem...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Şubat - 2018