Antep usulü içli köfte, herkesin severek yiyeceği bir tariftir. Köftelerinizin zahmetle hazırlanacağını biliyoruz. Bunları kızartırken dağılmaması için bol yağın içinde pişirmenizi tavsiye ederiz. Aynı zamanda dış malzemesinde kullandığınız kıymanın yağsız olmasına dikkat edin. Eğer dışına yağlı bir kıyma koyarsanız, pişerken yağlar eriyecek ve köftelerinizin dışı çatlayacaktır. Bunlara dikkat ederseniz antep usulü içli köfteyi rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. İsterseniz suda haşlama yaparak bile tüketebilirsiniz. Ancak kızartarak yaparsanız daha güzel olacaktır. Dilerseniz içli köfteleri birlikte hazırlamaya başlayalım. Antep usulü içli köfte için gerekli malzemeler Dış malzemesi - Yarım kg köftelik ince bulgur
- 250 gram iki defa çekilmiş çiğ köftelik kıyma (yağsız kıyma olacak)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yeteri kadar tuz ve karabiber
- Bulguru ıslatmak için su
İç malzemesi - 500 gram orta yağlı kıyma
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 su bardağı irice çekilmiş iç ceviz ya da antep fıstığı
- Karabiber, kırmızı biber ve tuz
Antep usulü içli köfte yapımı İçli köftenin önce iç malzemesini hazırlamamız gerekir. Malzemenin soğuması gerekmektedir. Kuru soğanları ince bir şekilde doğrayarak, tereyağında soteleyelim
İçine kıymayı ilave ederek, suyunu çekene kadar pişirelim. Daha sonra iç cevizi, tuzu ve baharatları ilave edelim. Bir kaç dakika daha kavurarak, malzemeyi ateşten alalım. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırarak, malzemenin iyice katılaşmasını sağlayalım. Bu arada bizde dış malzemenin hazırlığına başlayalım. İnce köftelik bulguru bir kabın içine koyalım. Üzerine kaynar su ve biraz tuz ilave ederek kabarmasını sağlayalım. Daha sonra kabarmış bulgurun içine kıymayı, domates ve biber salçasını, irmiği, yumurtayı, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Bu malzemeleri en az 20 dakika arada bir ılık su ilave ederek yoğuralım. Malzemelerin hepsi iyice birbirine özdeşleşsin. Dış malzemesi hazırlandıktan sonra, yumurtadan daha büyükçe parça kopararak bunu elimizde yuvarlayalım. Avucumuzun içinde hamurun orta kısmını oymaya başlayalım. Bir taraftan hamura elimizle destek yaparken, diğer taraftan orta kısmını iyice çukurlaştıralım. Hamurun dış kenarlarını incelttiğimiz kadar inceltelim. Orta kısmına iyice katılaşmış olan iç harçtan dolduralım. Daha sonra elimizle döndürerek, içli köftenin ağzını kapatalım. Bu arada hamura zarar vermemeye dikkat edelim. Dış yüzeyinin düzgün olmasına özen gösterelim. Bu içli köfteleri bir tepsinin içine sıralayalım. Şimdi içli köfteleri bol yağın içinde kızartalım. Köftelerin her tarafını kahverengiye dönene kadar pişirelim. Konuklarınıza antep usulü içli köfteleri sıcak olarak ikram edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Yayınlanma Tarihi : 27.04.2014 07:42:09
1 Yorum Yapılmış "Antep Usulü İçli Köfte"
kaç kişilik oluyor bu köfte tahmini kaç köfte çıkar
2014-05-31 / Kullanıcı oyu: 4,5
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Çiğ köfte kalori, Bu
makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında
genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak
sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...
Pideli Köfte, Gaziantep ve
Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen
oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti
lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...
Püreli
Köfte, kızarmış nar gibi görünümüyle oldukça etkileyici ve lezzeti bakımından
da favori olan yemek türlerindendir. Sulu yemek yapan hemen hemen her lokantada
büyük bir tepside görebileceğiniz bu yemek için kullanacağınız...
Patatesli sulu köfte, Bir çoğumuzun bugün ne pişirsem diye düşünür dururuz. Hep besleyici hem doyurucu hemde lezzetli bir yemek yapmak için düşünür dururuz. Genelde de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Pata...
Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...
Terbiyeli sulu köfte, sulu köfte oldukça doyurucu bir ana yemek türüdür. Demir, protein, folik asit ve protein bakımından zengindir. Diyet yapanlar için pek uygun olmasa da suyu fazla tüketilmediği takdirde ufak porsiyonlarda tüke...
Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...
Bulgurlu Köfte: Türk mutfağı dünyada en beğenilen mutfaklar arasındadır. Farklı yörelere özgü birbirinden lezzetli yemekleri ile meşhurdur Türkiye. Bugünkü yazımızda size bu lezzetlerden bulgurlu köftenin nasıl yapıldığını anlatac...
Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...
Misket köfte, Kıyma ile yapılan köfteler büyük veya küçük herkesin severek yediği köftelerdir. Makarnanın yanında, pilavın yanında veya patates kızartmasının yanına en çok yaptığımız yemeklerden bir tanesi de kıymalı köftelerdir....
|
|