Adana İçli Köfte



Adana İçli Köfte bayanların evde çok rahat bir şekilde hazırlayabilecekleri ve elbette acılı köfteler arasında yer alıyor. Hem acıdan hem de içli köfteden hoşlanıyorsanız tercihinizi bu köfte çeşidinden yana kullanabilirsiniz. Hem aileniz hem de misafirlerinize Adana mutfağından bir yemek sunmak için ideal olduğunu söyleyebiliriz. Biraz zahmetli olmakla beraber oldukça lezzetli bir tarif olduğuna emin olabilirsiniz.

Adana İçli Köfte Malzemeleri

İç malzemeleri:

  • 1 kilo yarım yağlı kıyma
  • 1,5 kilogram soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dış malzemeleri:

  • 5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su

Köfteleri haşlamak için malzemeler:

  • Su
  • Tuz
  • 3 topak limon tuzu

Adana İçli Köfte Hazırlanışı

İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için de ilk olarak soğanlarla işe başlıyoruz. Daha lezzetli olması bakımından mor soğan kullanmanız çok daha doğru olacaktır. Üstelik mor soğan sulanmayacağı için çok daha rahat hazırlamanıza olanak sağlayacaktır. Soğanlarımızı kabuklarından ayırıp çok küçük küpler halinde doğruyoruz. Robotla kullanmanız ya da rendelemeniz de soğanın sulanmasına neden olacağından doğramak daha doğru olacaktır.

Soğanlarımız hazır olduktan sonra bir tencere içerisine kıymayı alıyoruz. Hafif ateşte biraz suyunu bırakıp çekmesini bekliyoruz ve bu sırada da topaklanma olmasın diye karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra da tereyağını ekliyoruz. Sıvıyağ kullanmak iç köftenin donmamasına neden olacağından ve çatlamalara sebep olacağından katı yağ kullanmanız daha doğru olacaktır

Adana İçli Köfte

Tereyağı eridikten sonra soğanları da tencereye ekliyoruz ve iyice kavuruyoruz. Soğanlar da suyunu salıp çektikten sonra salça, baharatlar ve tuzu ekliyoruz. Sonra iç harcımızı iyice kavurarak altını kapatıyoruz. Daha sonra da geniş bir tepsiye iç harcı alarak tepsiye yayıp boşaltarak soğuması için beklemeye alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince derin dondurucuya alıp tamamen donmasını bekliyoruz.

İç harcımız hazır olduktan sonra dış malzememizi hazırlamaya başlıyoruz. Adana içli köfte dışı için hamuru iyice yoğurmak ve macun kıvamına gelmesini sağlamak gerekiyor. Bunun için de bulguru ve irmiği yoğurma kabına alıyoruz. İçerisine 2 su bardağı ılık suyu da ekleyerek iyice yoğurmaya başlıyoruz. Daha sonra da unu ekliyoruz ve 3 su bardağı su da ekleyip salça ve baharatları ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Daha sonra da ara ara su vererek güzel bir şekilde yoğuruyoruz. Hamurun kıvam alıp dağılmaması çok önemli bunun için de yanınızda ılık su bulundurmanız ve ara ara su eklemeniz önemli.

Daha sonra da hazırladığımız dış hamurdan 10 adet yumurta büyüklüğünde beze elde ediyoruz. Bu bezelerden birini elimizi ele alıp hafifçe içini açarak içerisine iç harcımızdan ekleyip ellerimizle yuvarlayarak şekil veriyoruz. Kapatılan kısmı altta kalacak şekilde bırakıyoruz. Kalan tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra bir tepsiye dizdiğimiz Adana içli köfte hamur bezelerini dolaba kaldırıp biraz dinlendiriyoruz.

Bezeler dinlenirken haşlama işlemi için büyük bir tencereye su koyun ve içine biraz tuz ve 2 ya da 3 adet limon tuzu koyuyoruz. Kaynayınca köfteleri içerisine dikkatlice atıyoruz. Köfteler suyun dibine düşecektir, ancak köfteler suyun yüzeyinde duruyorsa pişmiş demektir. Köftelerin suyuna attığınız tuz ve limon tuzu sayesinde köfteleriniz patlamadan pişecektir. Tüm köfteleriniz pişince servis tabağına alın.

Afiyet Olsun...

Yayınlanma Tarihi : 02.02.2015 01:17:09





Adana İçli Köfte Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Adana İçli Köfte"

ÖZGE

Cevap Sayısı: 0
BEN BURDAKİ TARİFİN AYNISINI YAPTIM.NE YAPARSAM YAPİM DIŞ HAMURU BURDA GÖRÜNDÜGÜ GİBİ PÜRÜZSÜZ OLMADI.BU TARİFTEN 24 ADET ORTA BOY KÖFTE ÇIKTI VE DIŞ HARCIMIN YARISI ARTTI.NEDEN ARTMIŞ OLABİLİR TARİFTEMİ ORANLAR FAZLA BEN Mİ YAPAMADIM?

2015-07-06 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çiğ Köfte Kalori

Çiğ köfte kalori, Bu makalemizde çiğ köftenin kalori değeri üzerinden çiğ köfte hakkında genel bilgiler vermeye çalışacağız. Çiğ köfte genel olarak sarımsak, soğan, maydanoz, bulgur, çeşitli baharatlar ve salça ile hazırlanan b...

Pideli Köfte

Pideli Köfte, Gaziantep ve Urfa bölgesi lezzetlerinden olan pideli köftenin hazırlanışı meşakkat isteyen oldukça lezzetli bir tattır. Evlerimizde annelerimizin yapmış olduğu bu lezzeti lokantalarda dahi ülkemizde tüketebiliyoru...

Püreli Köfte

Püreli Köfte, kızarmış nar gibi görünümüyle oldukça etkileyici ve lezzeti bakımından da favori olan yemek türlerindendir. Sulu yemek yapan hemen hemen her lokantada büyük bir tepside görebileceğiniz bu yemek için kullanacağınız...

Patatesli Sulu Köfte

Patatesli sulu köfte, Bir çoğumuzun bugün ne pişirsem diye düşünür dururuz. Hep besleyici hem doyurucu hemde lezzetli bir yemek yapmak için düşünür dururuz. Genelde de çocuklarımızın sevebileceği bir şeyler yapmaya çalışırız. Pata...

Köfte Kaç Kalori

Köfte Kaç Kalori, Çeşitli et türleri ile yapılan köfte Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İnsan yaşamını devam ettirmesi için günlük olarak düzenli bir şekilde beslenmesi gereklidir. Kırmızı et en önemli demir kaynağı oldu...

Terbiyeli Sulu Köfte

Terbiyeli sulu köfte, sulu köfte oldukça doyurucu bir ana yemek türüdür. Demir, protein, folik asit ve protein bakımından zengindir. Diyet yapanlar için pek uygun olmasa da suyu fazla tüketilmediği takdirde ufak porsiyonlarda tüke...

Fırında Köfte

Fırında köfte, oldukça sevilen yemek tariflerini en biridir. Fırında yapıldığı için kızartmaya göre çok daha hafif bir köfte tarifidir. Farklı şekillerde ve sebzeler soslar kullanılarak hazırlanabilir. Oldukça sık yapılan yemekler...

Bulgurlu Köfte

Bulgurlu Köfte: Türk mutfağı dünyada en beğenilen mutfaklar arasındadır. Farklı yörelere özgü birbirinden lezzetli yemekleri ile meşhurdur Türkiye. Bugünkü yazımızda size bu lezzetlerden bulgurlu köftenin nasıl yapıldığını anlatac...

Ekşili Köfte

Ekşili köfte, Anadolu'da sıkça yapılan ve severek tüketilen ekşili köfte biraz el becerisi gerektirse de tarifinde vereceğimiz ipuçlarını ve yapılışı sırasını dikkatli takip ederek yapılabilecek bir yemektir. Sizde dilerseniz akşa...

Misket Köfte

Misket köfte, Kıyma ile yapılan köfteler büyük veya küçük herkesin severek yediği köftelerdir. Makarnanın yanında, pilavın yanında veya patates kızartmasının yanına en çok yaptığımız yemeklerden bir tanesi de kıymalı köftelerdir....












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

İçli Köfte, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Nisan - 2018